Tort de clatite, cu banane, ciocolata, nuca prajita si caramel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tort de clatite, cu banane, ciocolata, nuca prajita si caramel

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • - 2 cani cu faina de grau
  • - 1 praf sare roz de Himalaya
  • - 3 linguri cu cacao neagra
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 1 vrf. cutit bicarbonat de sodiu
  • - 2 cani cu lapte dulce, de vaca
  • - 1/4 cana ulei de floarea soarelui
  • pentru umplut:
  • - 4 banane tari
  • - ornamente ciocolata
  • - caramel de casa
  • - miez de nuca

Mod de preparare

Conectam aparatul Panini Maker Breville la o sursa de curent.

Intr-un castron, turnam laptele, adaugam sarea si bicarbonatul de sodiu, amestecam si adaugam si uleiul.

In alt castron, cernem faina cu praful de copt, adaugam cacaoa, sarea. Amestecam cu o furculita ca sa se distribuie toate uniform.

Adaugam cate un pic pentru compozitia de lapte, amestecand continuu cu un tel para. Omogenizam compozitia si dam deoparte.

Ridicam capacul aparatului Panini Maker Breville cu atentie, si cu ajutorul unui polonic, turnam si formam discuri din aluat. Lasam cateva secunde capacul ridicat, apoi il presam usor, dar nu de tot, astfel ca fiecare clatita sa iasa mai groasa. Lasam aproximativ 20 secunde, apoi ridicam capacul si scoatem clatita formata cu ajutorul unei spatule din lemn. Le asezam pe toate pe un gratar de bucatarie.

Dupa ce le-am copt pe toate, pregatim bananele. Le curatam si le feliem. Nuca o tocam grosier si o coacem cateva secunde intr-o tigaie pe foc. Atentie, cateva secunde doar, altfel se va arde.

Pregatim o farfurie intinsa. Asezam o prima clatita, asezam cateva felii de banane, presaram cateva ornamente de ciocolata, turnam un pic de caramel.

Asezam urmatoarea clatita, iar cateva felii de banane, cateva ornamente de ciocolata si caramel. Repetam operatiunea pana epuizam clatitele, iar stratul superior, il presaram cu nuca prajita, ornamente de ciocolata si iarasi caramel.

Stiu ca e cald, dar puteti savura o felie din minunatia asta alaturi de un lichior de tip latte macchiato, sau un Sheridans, musai cu gheata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise