Prepararea clatitelor:
Intr-o craticioara se pune laptele, adaugam si zaharul.Punem si sticluta cu esenta de rom.Adaugam si ouale.Adaugam si faina in ploiaie si amestecam pana obtinem un aluat omogen de consistenta unei smantani mai groase.Dupa ce sa incorporat faina, lasam compozitia la frigider 20 minute, intre timp ne apucam sa facem crema.
Preparare crema:
Intr-o craticioara pui ouale, zaharul, zaharul vanilat si laptele si le pui la fiert, amestecand mereu pana se ingroasa. Cand sa ingrosat crema o dam de pe foc si o lasam sa se raceasca complet, intre timp noi ne apucam sa preparam clatitele.
Coacerea clatitelor:
Se pune cate un polonic din compozitie in tigaia unsa cu ulei la foc potrivit, si trebuie sa avem grija caci se rumenesc foarte repede. Se rumenesc pe ambele parti sa arate cat mai frumos.Mi-au iesit in jur de 10-12 clatite.Crema se amesteca cu frisca bine pana se omogenizeaza complet, punem si esenta de rom si zaharul vanilat.
Asamblarea tortului:
Pe un platou se pune o clatita se adauga crema.Se intinde crema pe toata clatita, apoi se pune alta clatita, iar crema si tot asa pana nu mai avem clatite, capacul tortului trebuie sa fie clatita.Am terminat de pus si crema, acum sa finalizam tortul.L-am ornat cu ciocolata topita, si ciocolata rasa.Se lasa la rece 20 minute si apoi se poate taia.
Este un tort foarte racoritor si excelent la gust, fiecare il prepara dupa gustul sau.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii