Tort de crème brûlé

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Tort de crème brûlé

Ingrediente

  • Crème brûlé (cremă arsă) este o cremă cu ouă, înrudită cu budinca și crema de zahăr ars. Spre deosebire de crema de zahăr ars (crème caramel) care se prepară cu ouă întregi si lapte, crème brûlé are în compozitie doar gălbenusuri si se prepară cu smântână dulce (pentru frică) si o cantitate mică de lapte (dupa preferinte). Crème brûlé este foarte cremoasă.
  • Ingrediente:
  • Pentru cremă: 8 gălbenușuri, 100 g zahăr, 600 ml frisca lichida, 200 ml lapte, 2 batoane vanilie.
  • Pentru blat: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina
  • Pentru caramelizat: 8 linguri de zahar.
  • Pentru imbracat tortul: ( nu este obligatoriu, asta este o... inventie de-a mea, care da un aspect mai shic prajiturii, un plus de aroma si culoare): 100 g branza mascarpone, 1 linguri dulceata de capsuni, 100 g frisca lichida, ciocolata neagra, 30 g unt, capsuni.

Mod de preparare

Se mixeaza galbenusurile si se amesteca cu frisca lichida, zaharul, vanilia si laptele. Intr-o cratita mai inalta, se topeste zaharul pentru caramel, la foc mic si se misca oala, circular, astfel ca zaharul topit sa imbrace peretii vasului. Se toarna amestecul de oua, frisca si lapte in cratita. Se da la cuptor pentru cca 20-30 minute. Dupa 10 minute dupa ce se baga cratita cu crème brûlé la cuptor, se face blatul astfel: se bat albusurile separat cu un praf de sare pana ajung la consistenta unei bezele. Separat se bat galbenusurile cu zaharul. Se amesteca incet, cu o lingura de lemn, cele doua compozitii si se adauga faina amestecand continuu. Se varsa compozitia pentru blat peste crème brûlé si se mai lasa la cuptor, circa 15-20 de minute, pana cand blatul de pandispan este copt. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, dupa care se rastoarna pe un platou. Nu scoateti cratita! Se da la frigider pentru minimum 4 ore. Dupa aceea se scoate cratita si se consuma asa cum este sau se orneaza dupa gust, preferinte si ...posibilitati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise