blatul: se prepara un pandispan care dupa racire se taie in 3 parti
crema: gelatina se moaie in 200 ml apa;
5 galbenusuri se amesteca cu 250 gr. zahar, 3 linguri faina si 500 ml lapte si se da pe foc pina se ingroasa (se amesteca mereu pentru a nu face cocoloase). cind s-a racit se adauga gelatina inmuiata
5 albusuri se bat cu 200 gr. zahar peste care se adauga crema calduta.
intr-un vas cu diametrul blatului se pune celofan apoi crema - blat - fructe - crema - blat - fructe - crema - blat - fructe si se da la rece (in frigider) 24 de ore.
a doua zi se restoarna pe platou si se orneaza cu frisca (optional la ornare se pot folosi si fructe, sau citeva stropi de glazura de ciocolata)
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii