Tort de inghetata cu bezea si 3 creme

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata
Tort de inghetata cu bezea si 3 creme

Ingrediente

  • Pt crema nr 1:vanilie
  • 4 oua(doar galbenusurile)
  • 3 cesti de cafea mari cu frisca lichida
  • 1 ceasca de lapte
  • 1 ceasca zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • Pt crema nr 2:
  • 4 galbenusuri
  • 3 cesti de frisca lichida
  • 1 ceasca lapte
  • 1 ceasca zahar
  • 200g ciocolata amara
  • Pt crema nr 3:
  • 250g crema nutella
  • 2 linguri de zahar
  • 350ml lapte
  • 200ml frisca
  • 10g amidon de porumb
  • glazura:
  • 100g ciocolata amara
  • 20g unt
  • Bezea:
  • Cele 4 albusuri de la prima crema
  • zeama de la 1 lamaie
  • 100g zahar

Mod de preparare

Pt prima crema:

Intr-o cratita cu fundul dublu am pus la incalzit laptele+frisca+zaharul si pastaia de vanilie,am amestecat pana la topirea zaharului,din aceasta compozitie am luat o ceasca si-am amestecat-o cu galbenusurile batute in prealabil,am omogenizat,si-am adaugat totul compozitia calda de lapte,am continuat fierberea,am inlaturat pastaia de vanilie si-am lasat crema la racit;

Dupa racire eu amcontinuat racirea in aparatul de inghetata pana la solidificarea acesteia,dar se poate turna compozitia intr-un vas de plastis si se introduce in congelator timp de 1 ora;

La fel am procedat si cu cea de-a 2 crema doar ca am topit ciocolata cu laptele si frisca,am introdus in congelator si :

Pregatim a 3 crema de nutella:

Laptele frisca ,zaharul si amidonul,le amestecam pe foc,cand incepe sa fiarba, si sa se ingroase putin incorporam nutella;

Lasam crema la racit,dupa care o introducem in congelator sau in masina de inghetata;

Bezeaua

Mixam albusurile ,cu zaharul si adaugam lamaia stoarsa,mixam totul ft bine pana ce albusul devine alb spumos si batos;

Compozitia obtinuta o impartim in 3,si le coacem intr-o tava tapetata cu hartie de masura 26cm timp de 60minute l a100°C

Eu am copt toate 3 impreuna in cuptor ventilat

Asamblare:

Am luat o tava de diametrul 26cm am tapetat cu hartie,pe fundul ei am asezat primul strat de bezea,am turnat compozitia de la prima crema de inghetata,am asezat a doua bezea,a doua crema de ciocolata,a treia bezea,si ultima crema de nutella;

Am glazurat cu ciocolata topita dar rece(dupa congelarea straturilor de inghetata)si-am decorat cu flori de ciocolata;

Am pregatit tortul pt ziua mea de nastere;

Va garantez ca a fost destul de greu de realizat dar a meritat efortul!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise