Tiramisu rețeta originală
1.Aseaza folie de plastic intr-o tava de paine/cozonac cu capacitatea de 1 kg.Bate branza mascarpone cu zahar si vinul rosu, apoi inglobeaza ciocolata si frisca usor batuta.
2.Prepara cafeaua cu 600 ml apa fiarta, las-o sa stea 5 minute, apoi strecoar-o intr-un bol, adauga zaharul si coniacul si amesteca.
3.Pastreaza 2 piscoturi, apoi inmoaie repede celelalte piscoturi in amestecul cu cafea si aseaza o parte din ele pe fundul si pe marginile tavii pregatite.
4.Pune jumatate din amestecul cu mascarpone peste piscoturi.Inmoaie cele 2 piscoturi pastrate in cafea si aseaza-le in mijloc, de-a lungul tavii.Pune restul de amestec cu mascarpone deasupra si aseaza piscoturile ramase deasupra, cufundandu-le usor in crema.Acopera tortul cu folie si pune-l la congelator pana ce se va intari.Pentru servire, rastoarna tortul pe o farfurie, inlatura folia de plastic si pudreaza-l cu multa cacao.Decoreaza-l cu frisca batuta si ciocolata rasa.
Mai bun si mai racoros decat Tiramisu rețeta originală :)
Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii