Tort de Lapte Condensat , Cãpsuni si Nucã de Cocos

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort de Lapte Condensat , Cãpsuni si Nucã de Cocos

Ingrediente

  • 6 foi de gelatinã incolorã sau rosie sau 1 plic de gelatinã în praf de 10 gr.
  • 1 cutie ( 395 gr) de lapte condensat
  • 1 iaurt cu gust de nucã de cocos
  • 300 gr. cãpsuni proaspete în piure
  • 200 ml. smântânã pt. friscã
  • 3 linguri de zahãr
  • 12 piscoturi pt. sampanie
  • 200 gr. cãpsuni tãiate bucãti mici
  • suc de portocale natural, cam 1 pahar
  • nucã de cocos
  • Decor:
  • top de cãpsuni sau ciocolatã
  • cãpsunã
  • friscã

Mod de preparare

Acest desert este foarte usor de pregãtit,se poate face cu orice alt fruct care vã place.

Puteti folosi o formã de silicon adâncã, chiar o formã de cuptor, tip vas de Yena de exp. pt. cã acest dulce merge la frigider.

Puteti servi direct din formã, este mai simplu :)

Eu am pregãtit 2 tortulete, unul pt. acasã si celãlalt pt. colegi.

1)Smântâna se bate friscã cu zahãrul si se pãstreazã la frigider.

Cãpsunile piure ( cu blenderul) se amestecã cu laptele condensat si iaurtul.

Separat se pregãteste gelatina conform instructiunilor si se adaugã la amestecul de cãpsuni, se scoate frisca de la rece si se adaugã compozitiei.

Amestecã bine.

Puteti adãuga putinã nucã de cocos, va iesi delicios:)

2)Toarnã preparatul în formã, pune cele 200 gr. de cãpsuni tãiate si acoperã cu piscoturile înmuiate în suc de portocale.

Dã la frigider pânã se solidificã bine. Eu am fãcut seara pt. a doua zi.

Pt. tortuletul nostru nu am avut rãbdare, l-am servit cam dupã 3 ore.

Am mai pregãtit si cu alte ocazii acest desert si am încercat sã pun întâi piscoturile apoi cãpsunile si crema, dar piscoturile se ridicã la suprafatã...pt. cã asa e reteta. Sper sã vã placã.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise