Ingrediente
10-12 mere,5 oua,150 g faina, 450 g zahar, 1 cescuta de ulei,gem (din orice fruct), 1/4 pachet de unt, 1 pachet frisca Hulala de 500 mg, stafide, ciocolata amaruie sau de menaj, esenta de rom, vanilie sau orice alta aroma.
Dificultate: Medie | Timp: 3h
23 voturi
Mod de preparare
-se separa albusurile de galbenusuri
-se bat albusurile spuma tare cu putina sare
-se adauga 150 g zahar peste albusurile batute spuma amestecand pana se va topi zaharul
-se pun apoi galbenusurile frecate in prealabil cu putin ulei, se amesteca bine cu albusurile
-se pune faina si se continua usor sa se amestece rezultand o compozitie ca o smantana care curge
Aceasta compozitie se rastoarna peste merele asezate in cratita avand grija ca merele sa fie acoperite de compozitie si sa fie si intre ele.Se pun si stafidele date putin prin faina.
Se baga cratita la cuptorul deja incins, la foc potrivit.Dupa ce s-a copt se lasa putin sa se racoreasca apoi se ratoarna tortul pe platou sau o farfurie mai mare, lasand cratita neridicata.Peste cratita se asaza un prosop umezit bine cu apa rece pentru a ajuta desprinderea tortului de fundul cratitei.Cand prosopul aproape s-a uscat se scoate cratita.Intre timp se face un sirop din cca. 300 g zahar, esenta si apa care se fierbe si se raceste , sirop cu care se va insiropa tortul.
Se pregateste frisca conform instructiunilor dupa pachet si cand tortul este rece se orneaza. La ornat se poate folosi ciocolata rasa deasupra , diverse fructe.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010
Delicios!
mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010
Si mie imi place tortul de mere,dar sa-l faca altcineva...
Adina (Chef de cuisine) , 14 martie 2010
Un deliciu!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009
Foarte bun. Eu caramelizez putin merele, apoi adaug compozitia pentru blat.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009
Îmi place tortul de mere, dar eu îl fac altfel.