Se ia un vas termorezistent si se unge cu unt.Se curata merele de coaje si se scoate cotorul,apoi se stropesc cu zeama de lamaie sa nu oxideze.Se aseaza in forma si in fiecare gaura se pune putin zahar si cate o lingurita de dulceata.Se pune restul de unt peste mere si se da la cuptorul incins circa 30 de minute sa se inmoaie merele.Temperatura trebuie sa fie de 180 g.
Inrte timp se face blatul:se freaca galbenusurile cu cele 4 linguri de zahar plus zaharul vanilat si un praf de sare,cand si-a martit volumul de adauga faina,praful de copt si apoi albusurile batute spuma tare.Se toarna peste mere si se coace timp de 30 de minute.Cand s-a racit se imbraca cu frisca si se rade putina ciocolata.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii