Tort de mere cu crema de ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tort de mere cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat : 6 oua , 6 linguri de faina , 6 linguri de zahar , 6 linguri de ulei , coaja rasa de la o lamaie , 1 praf de copt , 1 pic de sare
  • Pentru crema de ciocolata : 3 oua ,un pic de sare , 150g zahar , 125g faina , 100g amidon ,700ml lapte rece , 400g ciocolata de care preferati
  • Pentru ornare: 3 mere frumoase , 1 portocala , 2 plicuri de gelatina pt. tort , zahar 75g , sucul de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

BLATUL : Albusurile separate de galbenusuri se bat spuma cu zaharul peste care se adauga galbenusurile frecate cu putina sare si se amesteca pana se incorporeaza in compozitie . Se adauga faina si praful de copt in ploaie dupa ce au fost cernute si se amesteca usor de jos in sus iar la sfarsit se mai adauga coaja de lamaie rasa . Se toarna in forma de copt ( rotunda , dreptunghiulara etc.) si se da la cuptor la foc mediu pentru aprox. 45 min.

CREMA DE CIOCOLATA : Se separa albusurile de galbenusuri . Galbenusurile se vor amesteca cu sarea , 25g de zahar , faiana , amidonul diluat in putin lapte rece . Se subtiaza cu laptele care a fost fiert separat si apoi racit pana la temperatura camerei . In compozitia obtinuta se pune ciocolata maruntita si se pune pe foc , se amesteca continu pana se ingoasa . Crema astfel obtinuta se lasa la racit dupa care se amesteca foarte usor cu albusurile batule spuma cu restul de zahar (125g).

ASAMBLREA : Dupa ce sa racit blatul se taie in doua parti egale , se prepara un sirop din 75g zahar , 100ml apa si sucul de lamaie cu care se insiropeaza blatul . Crema se imparte in doua (3/4 - 1/4) . Se aseaza o felie de blat peste care se pune 3/4 din crema peste care se aseaza urmatoarea felie de blat se intinde 1/4 crema peste care se aseaza frumos feliile de mar stropite cu suc de lamaie si cele de portocala iar la sfarsit se toarna gelatina (pregatita conform instructiunilor) peste fructe .Se da la frigider pentru 2 ore cel putin .

VA UREZ POFTA BUNA !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise