Se curata merele de coaja si se elimina cotorul.Vasul se unge cu unt,adaugam merele si umplutura lor (stafide,nuci etc.),si le tinem la cuptor ptr. 30 min.
In timpul in care merele sunt la cuptor pregatim caramelul si compozitia ptr. crema de zahar ars.
Dupa cele 30 min scoatem merele din cuptor,adaugam caramelul peste ele si compozitia de crema de zahar ars.Punem din nou la cuptor ptr. aproximativ 40 min.
Cand crema este gata scoatem vasul din cuptor,lasam sa se raceasca putin si intre timp pregatim compozitia ptr. blat.
Intr-un bol inalt batem albusurile spuma,apoi adaugam 3 linguri de zahar (lingura cu lingura),mixand bine dupa fiecare.
In alt bol batem galbenusurile,esenta si alte 3 linguri de zahar (pana isi dubleaza volumul).Adaugam galbenusurile batute peste albusuri,apoi adaugam faina in ploaie si amestecam usor.Inainte sa adaugam compozitia de blat,ungem peretii vasului cu unt si turnam peste mere si crema de zahar ars.
Dupa ce trece testul cu scobitoarea,il scoatem din cuptor si il lasam la racit cateva ore sau peste noapte.
Pentru a scoate tortul din vas,punem un platou deasupra si rasturnam vasul.
Daca nu este racit complet (in cazul in care nu este lasat peste noapte) il mai putem baga o ora la frigider.
Se orneaza dupa preferintele fiecaruia.
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii