In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei. Merele se taie felii, se scoate cotorul de pe fiecare feliuta si se aseaza pe fundul cratitei (peste zaharul caramelizat), astfel incat sa il acopere in totalitate. Albusurile se bat spuma tare, cu mixerul (atunci cind se intoarce cratita sa nu curga). Se adauga cele 6 linguri de zahar si se bat pina devine o bezea tare. Cele 6 galbenusuri se freaca cu cele 4 linguri de ulei, turnate ca la maioneza, apoi se pun cele 6 linguri de faina. Apoi albusul batut spuma in prealabil se amesteca usor de jos in sus in compozitia de oua cu faina. Acest aluat se toarna peste mere si se da la cuptorul incins (180 g C) circa 45 minute. Vom verifica cu scobitoarea daca este copt aluatul. Dupa ce s-a copt, se rastoarna imediat pe un platou. Se lasa la racit, apoi se imbraca cu ciocolata pe care am topit-o inainte si in care am adaugat si frisca lichida (4 sau 5 linguri de frisca). Dupa ce s-a racit ciocolata de pe tort,adaugam din abundenta si frisca batuta si il ornam cum dorim. Este foarte gustos si fara frisca,dar mult mai bun cu frisca si cu ciocolata. Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii