Tort de mere si grepfruit

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort de mere si grepfruit

Ingrediente

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 4 linguri apa fiarta
  • 1 plic praf de copt
  • 200-300 g faina
  • 2 linguri pesmet
  • 6 linguri ulei
  • 1 kg mere si 1 grepfruit
  • 3-4 linguri zahar pt fructe
  • frisca pt ornat

Mod de preparare

Preparare

Se curata merele de coaja si se taie dupa dorinta(ori se scobesc in mijloc si se umplu cu nuca ,ori pe 1/2 sau felii)

Eu am taiat feliute si grpf-ul l-am decojit de pielita alba si l-am pus tot feliute

Fructele pregatite se pun intr-o cratita sau forma de tort cu zahar si se baga la cuptor pana se inmoaie(se asaza pe hartie de copt)

Se pregateste intre timp aluatul:se mixeaza ouale cu zaharul pana creste volumul de 3 ori si apoi se adauga apa fierbinte, faina amestecata cu praful de copt, pesmatul si se incorporeaza si uleiul.

Se asaza peste fructele inmuiate si se da la cuptor, la foc mic cca 40 minute

Cand e gata, se rastoarna invers si daca nu si-au lasat sirop indeajuns se insiropeaza cu zeama de la compot sau sirop de zahar

Se orneaza cu frisca sau ciocolata

E rapid de preparat si foarte gustos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise