Mai intai preancalziti cuptorul, apoi la treaba:
Se separa ouale. Galbenusurile se bat 10 min. cu zahar si suc de portocale. Albusurile se bat spuma si se adauga la galbenusuri.
Faina, amidonul si praful de copt se amesteca si se inglobeaza in amestecul de oua; se aseaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt; se coace 25 min.
Piersicile se oparesc, se decojesc, se scot samburii, se taie felii nu prea subtiri. Intr-o craticioara se pune vinul, coaja si sucul de limetta, zaharul si vanilia. In acest sirop se pun piersicile si se fierb cam 4 minute.
Se scurg fructele si zeama se lasa sa se racoreasca.
Zeama racita se amesteca cu branza . Gelatina se dizolva in putin suc de portocale, se incalzeste apoi se amesteca cu 6 linguri de compozitie de branza. Se adauga restul de branza dupa care se da la rece. Cand incepe sa se intareasca se adauga frisca batuta.
Se mai da crema la frigider aproximativ 15 minute.
Blatul se aseaza din nou in tava in care a copt, tapetata cu folie , se pune 1/2 din crema, 2/3 din piersici si restul de crema.
Se da la rece pentru 3 ore.
Se scoate tortul din tava, se pune pe un platou, se taie felii apoi se savureaza, alaturi de un pahar rece de vin dulce licoros.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii