Reteta de tort de portocale fara coacere. Tort de portocale fara coacere reteta simpla si delicioasa. Retete de dulciuri fara coacere.
Reteta de tort de portocale fara coacere este simpla si se prepara foarte usor.
Pentru inceput se rade coaja de la o portocala si se pune deoparte. Se decojesc cu grija portocalele, se taie rondele subtiri si se pun într-un castron, alternativ, cu cele 6 - 8 linguri de zahar tos necesare siropului.
Cât timp portocalele se însiropeaza, se pregateste crema, sau tortul propriu zis.
Se pune gelatina într-un castronel la inmuiat si umflat cu apa (cca 150 ml apa, mai putina decat scrie la modul de utilizare).
După aproximativ 10 minute, vasul cu gelatina se introduce într-un vas mai mare cu apă clocotita si se lasa pana când gelatina se topeste si fluidizeaza.
Între timp se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun într-un vas pentru mixer, se presară un praf de sare și se dau deoparte.
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul farin, se adauga laptele, zaharul vanilat se omogenizeaza si se fierb la bain marie amestecandu-se în continuu.
Cand crema de galbenusuri a început să fiarba si să se îngroase, se toarna gelatina care s-a lichefiat si se mai tine foarte putin la baie de abur, pana ce crema devine o compozitie mai subire.
Se da crema la o parte de pe foc si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Se bat albusurile bine pana obtinem o bezea.
Se bate frisca, se opresc 3- 4 linguri pentru ornat și se baga în frigider pana se raceste crema.
Rondelele de portocale însiropate se scurg bine de sirop, se opresc 10 -12 rondele pentru ornat care se dau deoparte, iar restul de portocale se taie marunt, se storc bine intre maini si se pun intr-un vas separat, pentru crema.
Cand crema de galbenusuri s-a racit (dar nu s-a întarit) se combina amestecand ușor, cu miscari de sus în jos, cu spuma de albusuri si apoi cu frisca, psns rezulta o compoziție omogena.
In crema omogena se adauga portocalele taiate si scurse bine, coaja rasa de portocale si se incorporeaza si acestea usor, rezultand o crema consistenta deja (gelatina incepe să ”lucreze”)
Asamblare:
Tortul se monteza intr-o forma cu diametrul de 20 cm.
Se unge forma cu untul lasat la temperatura camerei, pentru a putea lipi porocalele oprite pentru decor.
Se taie cele 10 sau 12 felii de portocale (insiropate si scurse bine, care au fost oprite separat) în jumatati sau sferturi, dupa dorința si se decoreaza peretii si fundul cratitei dupa preferința.
După ce am asezat frumos portocalele, se toarna crema și se niveleaza.
Peste crema se așeaza un strat de piscoturi pe care le însiropam foarte, foarte puțin cu siropul lasat de portocalele cu zahar, la care mai adăugăm zeama de lamaie după gust.
Dacă doriti, deși eu nu am făcut așa, o altă variantă este să intindeti jumatate din crema, puneți un strat de piscoturi usor insiropate, turnati restul de crema, nivelati, asezati deasupra un alt strat de piscoturi insiropate usor. Piscoturile de deasupra vor fi practic baza tortului.
După ce tortul este asamblat se da la rece (frigider) pentru o zi.
Se asează platoul/ farfuria de tort deasupra formei si se rastoarna cu grija pe platou.
Inainte de servire se orneaza dupa preferinta cu frisca si fructe proaspete.
Incercati si voi reteta de tort de portocale fara coacere. Pofta buna!
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii