Tort de semifreddo cu ciocolata si capsuni

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie
Tort de semifreddo cu ciocolata si capsuni

Ingrediente

  • -200g capsuni
  • -200g ciocolata amara
  • -500g frisca lichida
  • -4 oua+1 galbenus
  • -140g zahar tos+2 linguri pt siropul de capsuni
  • -2 linguri miere
  • -1 paharel mic de rom(sau marsala,vin rosu,sau un lichior)
  • -capsuni pt ornat
  • 1 blat de pandispan preparat din:3 oua,75 g zahar,75g(37,5g faina;37,5 g amidon),un plic de zahar vanilat

Mod de preparare

1) Sosul de capsuni:spalati capsunile,scurgetile pe hartie sugativa,le amestecati cu 2 linguri de zahar,dupa care le puneti intr-o tigaie de teflon ,pe foc mic cu 2-3 linguri de apa; Se fierb amestecand continuu,pana cand capsunile se topesc si devin o pasta; Se pun in minipimer,se paseaza bine,se pun la racit;

2) Sosul de ciocolata:se topeste ciocolata intr-un vasa asezat intr-o oala cu apa calda,se amesteca bine se da deoparte;

3) Frisca lichida se bate semitare cu mixerul,sau robotul de bucatarie;

4) Ouale intregi se amesteca cu zaharul,se bat pana devin o crema omogena,se adauga mierea,iar la sfarsit romul(in general se foloseste un lichior care se asorteaza cu ciocolata si capsuni);

5) In final se adauga frisca semibatuta la compozitia de oua,se amesteca totul,cu grija pana frica se incorporeaza bine,se separa in 2 -a vase

Intr-un vas se adauga sosul de ciocolata,iar in cel de-al 2-lea se adauga sosul de capsuni,se amesteca cu atentie,se pun deoparte

Asamblarea tortului:

Blatul se aseaza intr-o forma de tort cu deschidere laterala,peste blat se toarna compozitia de ciocolata(sau invers),se introduce la congelator 1 ora,pana se intareste,se scoate din congelator si se toarna compozitia de capsuni,se introduce la congelator timp de 3-4 ore,dupa care se poate servii;

Se lasa 10 minute afara inainte de a taia tortyul,se orneaza cu capsuni ,ciocolata topita;

pregatirea blatului:se bat galbenusurile cu zaharul,pana devin spuma,se adauga faina-amidon,zaharul vanilat,iar la sfarsit se adauga albusurile batute spum acu un praf de sare,se coace la 180°C,timp de 15-20 minute

Va rezulta un blat nu ft inalt,care se va coace in aceiasi forma ,in care se va asambla tortul de semifreddo;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise