Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina.

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie
Tort de toamna pentru siluete fine

Ingrediente

  • Pentru tort
  • 400 gr faina de migdale
  • 200 gr pulpa frulata de dovleac coapta in prealabil la cuptor
  • 1/2 banana
  • Indulcitor stevie supa gust
  • Vanilie, nucsoara, scortisoara, curcuma dupa gust
  • 200 gr Mix de nuci si seminte preferate (nuci, alune, pistachio, caju, seminte de dovleac, semite de floarea soarelui etc)
  • Putina zeama de lamaie si sare
  • Pentru crema si dressing
  • 500 gr iaurt grec gros
  • Vanilie
  • Indulcitor stevie
  • 30-40 gr Crema de cocos (tinuta la rece cateva ore. Se va folosi doar partea fara apa. Restul poate fi transormat in un shake delicios)

Mod de preparare

Pentru blat

Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina.

Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena

Se unge o tava (7cm) cu putin ulei de cocos sau masline

Se da la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru cc 40 min (testand din cand in cand)

Crema

Se bate bine iaurtul cu crema de cocos adaugand restul ingredientelor.

Dupa ce blatul s-a racit bine, se taie si se umple cu crema , facand atentie a nu-l rupe. Intrucat faina de migdale este grea, tortul se poate rupe cu usurinta. Se decoreaza cu restul de crema si se da la rece pentru cateva ore inainte de a se servi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise