Tort delicios cu nuci caramelizate

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Tort delicios cu nuci caramelizate

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • -10 oua
  • -10 linguri pline cu zahar
  • - 10 linguri rase cu faina
  • - 1 praf bicarbonat
  • Crema:
  • - O margarina Rama maestro
  • - 400 g zahar
  • - 250 g nuci
  • - 5 galbenusuri
  • - esenta rom

Mod de preparare

Mod de preparare:

Se face un blat pufos ; cele 10 albuse se bat bine pana stau pe mixer apoi se adauga cate un galbenus si o lingura de zahar, incet ca sa nu scada spuma, apoi se pune cate o lingura de faina in ploaie si la sfarsit se pune bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se unge o forma de tort si se da la cuptor circa 25-30 minute. Cand e bine facut se taie blatul in doua si se lasa sa se raceasca.

Crema:

Nucile le-am copt la foc mediu apoi le-am sfaramat cu sucitorul, daca aveti rabdare le puteti taia cu cutitul . Se topeste putin margarina, se pune zaharul, sa trage de pe foc sa se racesca putin apoi se pun galbenusurile si se tine pe foc pana se ingroasa amestecand continuu.

Intre timp intr-o alta cratita se topesc (caramelizeaza) alte 200 gr zahar. Cand zaharul topit are o culoare aurie frumoasa se adauga nucile si se toarna cu grija peste cealalta compozitie.

Initial se face ca o spuma totul, dar amestecand incontinuu devine iar crema.

Dupa ce crema s-a racit umplem frumos tortul si il decoram cu pasta de zahar(fondant) in diferite decoratiuni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise