Tort deliciu de ciocolata si frisca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort deliciu de ciocolata si frisca

Ingrediente

  • Blatul:
  • 300 gr biscuiti
  • 150 gr margarina topita
  • umplutura: 4 foi de gelatina
  • 5 dl lapte
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 3 oua
  • 200 gr tableta de ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • Decoratie:
  • 2 dl frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • ciocolata granulata, bilute colorate sau ciocolata razuita

Mod de preparare

1.Macina biscuitii si amesteca-i cu untul topit. Tapeteaza o forma de tort demontabila cu compozitia de biscuiti(tapetezi marginile si fundul).Pune-o deoparte.

2.Inmoaie foile de gelatina in apa rece.Pune intr-o cratita laptele si pune-l pe foc adaugand zaharul, faina si ouale.Amesteca pana fierbe si i-al de pe foc.adauga foile de gelatina si amesteca bine pana se topesc.Rezerva-le.

3.Rupe ciocolata in patratele si pune-o pe aburi.Adauga untul si amesteca pana se topeste ciocolata si adaug-o la crema de sus (2).Adauga in forma de tort peste blatul de biscuiti si bag-o la frigider pana se solidifica.

4.Bate frisca, adauga zaharul si bate-le putin laolalta.Pune frisca intr-o punga de decorat torturi cu zimti.Desfa tortul din forma si pune-l pe o farfurie si decoreaza cu frisca dupa preferinta.La final decorati cu ciocolata granulata, bilute colorate sau ciocolata razuita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise