Tort Deliciu de Ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Deliciu de Ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 210 gr zahar
  • 180 gr faina
  • 30 gr cacao
  • un praf de sare
  • Pentru umplutatura:
  • 250 ml frisca lichida nebatuta(30-35% grasime)
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 gr unt
  • 1 lingura coniac
  • Pentru ornat:
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 150 gr ciocolata alba
  • 50 ml lapte
  • 50 gr fulgi de migdala
  • Pentru sirop:
  • 100 gr zahar
  • 200 ml apa
  • esenta rom

Mod de preparare

1. Se face blatul astfel: se bat ouale cu zaharul timp de 15-20 minute pana isi tripleaza dimensiunea. Apoi se pune faina amestecata cu cacao(cernuta in prealabil), putin cate putin amestecand foarte incet de jos in sus. Se pune compozitia intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic 35-40 minute. Dupa ce s-a copt(se face testul cu scobitoarea) se opreste focul si se lasa blatul in cuptor 15 minute cu usa intredeschisa, sa se raceasca usor. Dupa 15 minute il scoatem si il punem pe un gratar metalic sa se raceasca de tot.

2. Pentru umplutura(crema ganache): puneti frisca intr-o cratita la foc mic si aduceti la punctul de fierbere. Adaugati ciocolata si amestecati pana s-a topit. Indepartati de la sursa de caldura si bateti in amestec untul, pana s-a omogenizat. Turnati, amestecand coniacul. Lasati sa se raceasca la frigider cat este nevoie ca sa se intareasca crema.

3. Pentru a face glazura: amestecati ciocolata alba si neagra cu laptele intr-un castron pe baie de aburi si bateti bine pana se omogenizeaza. Glazura este bine sa o faceti la urma dupa ce ati terminat de umplut tortul.

4. Taiati blatul in 3 straturi. Insiropati fiecare parte cu siropul facut din zahar, apa si esenta de rom. Impartiti crema in doua parti egale si puneti primul blat cu prima parte din crema si apoi al doilea blat cu a doua parte de crema si apoi puneti capacul(al treilea blat).

5. Puneti tortul pe gratarul metalic si gratarul cu tortul pe o tava. Turnati glazura peste tort. Ce se scurge in tava luati si turnati din nou peste tort pana ce tortul se imbraca peste tot cu glazura. Dupa ce terminati de glazurat ornati cu fulgi de migdale. Reteta de tort este pentru o forma de 26 cm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise