Tort Denisa

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Tort Denisa

Ingrediente

  • Il numesc asa dupa numele nepoatei mele, i l-am facut la implinirea celor 14 ani.
  • Ingrediente blat de cacao:
  • 8 oua
  • 16 linguri de zahar
  • 16 linguri de nuca
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt, esenta de rom
  • 12 piscoturi de sampanie
  • Ingrediente blat alb:
  • 4 albusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri nuca de cocos
  • Crema de ciocolata:
  • 500 gr frisca, cacao (50 gr), 2 patratele ciocolata menaj.
  • Ornat : frisca cam 500 gr, un pachet de bomboane sugus pentru flori, ciocolata menaj

Mod de preparare

Mod de preparare:

Blat de cacao:

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa ,praful de copt . Se pune compozitia in tava (20/30 cm)si cele 12 piscoturi la distanta intre ele(cam de un piscot), sa fie acoperite de aluat. Oricum dupa coacere ele vor fi la baza de sus a blatului. Se coace cam 35-40 de minute. Dupa racire se taie in doua. Un blat va fi simplu(negru), iar celalalt va avea o dunga alba, una neagra.

Blat alb:

Se bat albusurile spuma cu un pic de sare, se adauga zaharul in ploaie si se bate pana se tine de tel, se adauga faina si nuca de cocos. Se coace cam 20-30 de minute, depinde de cuptor.

Crema de ciocolata:

Am folosit frisca in care am adaugat un plic de cacao, si ciocolata data prin razatoarea mare.

Asamblare:

Am pus prima data blatul cu piscoturi, crema, blatul alb, crema, blatul negru. Am taiat un colt din tort ca atunci cand pun florile, sa para o cascada de flori.

Am ornat cu frisca, cu flori facute din bomboane sugus, si ciocolata de menaj.

Blaturile se insiropeaza dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise