Tort Diplomat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Tort Diplomat

Ingrediente

  • 3 pliculete gelatina
  • 5 oua
  • 1/2 l lapte
  • 1 lingura faina
  • 300 g zahar
  • 500 g frisca [frisca trebuie sa stea la frigider cu 3 ore inainte]
  • esenta de vanilie
  • piscoturi de preferinta Savoiardi(pachet mare)
  • stafide
  • 1 cutie compot de ananas
  • portocale,kiwi.

Mod de preparare

Gelatina se pune intr-o cescuta cu o parte din zeama de compot, sa se umfle minim 10 minute.[nu va speriati daca gelatina isi va schimba starea]

Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina, vanilia, coaja rasa de la o portocala sau lamaie si laptele. Se pune crema la fiert si se amesteca in continuu, pana se ingroasa crema si are consistenta unei smantani.

Cand crema e fiarta, se adauga gelatina si se pune la frigider,se amesteca din cand in cand sa nu se intareasca de tot,doar sa se raceasca.

Albusurile se incorporeaza in crema rece scoasa de la frigider si apoi se adauga si frisca deja batuta.

Pregatim o cratita in care vom asambla tortul. Se acopera cratita cu folie alimentara sau cu o punga care sa nu lase urme atunci cand veti scoate tortul. Pe fundul cratitei se aseaza fructe si piscoturile asezate pe marginea cratitei,apoi puneti o parte din compozitia rezultata peste care punem fructele[portocale,kiwi,stafide]urmeaza primul rand de piscoturi,urmat de cealalta parte din compozitie pe care punem fructele,apoi punem celalalt strat de piscoturi.

Piscoturile se trec prin zeama de compot. Nu trebuie tinute mult in zeama de compot pentru ca se inmoaie foarte repede.Tortul este pus la rece in frigider,putand fi savurat a doua zi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise