Galbenusurile se freaca cu zaharul,zaharul vanilat, adaugam laptele treptat si punem la fiert pe bain-marie amestecand continuu pana incepe sa se ingroase putin.
Gelatina se dizolva in 150 ml apa rece, apoi se adauga peste crema fierbinte.
Cand incepe sa se intareasca se pune peste frisca batuta si se amesteca bine, se adauga si albusurile batute bine. Apoi se pun si fructele taiate cubulete si se omogenizeaza bine. Se pune o felie de blat de tort intr-un inel de tort, se insiropeaza putin cu suc din compot, adaugam crema si nivelam cat de cat egal.
Apoi se pune si capacul blatului care se insiropeaza si el putin, se da la frigider pentru 4-5 ore sa se intareasca compozitia tortului.
Se indeparteaza inelul de tort si se imbraca tot cu frisca .Adaugam fructe dupa inspiratia fiecaruia. Se lasa la rece peste noapte sau cel putin 2-3 ore.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii