Tort Diplomat

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Tort Diplomat

Ingrediente

  • Suc proaspat de portocale(trei portocale) 300 ml.
  • Compot de ananas o cutie de 500 ml
  • Oua (galbenus) 3 buc
  • Zahar 500 gr
  • Frisca hulala 750 ml
  • Gelatina (trei pliculete) 90 gr
  • Piscoturi 1 pachet
  • Foli alimentara
  • Forma de tort cu diametru de 28 cm

Mod de preparare

Mai intai ,pregatim forma. Se unge cu putin ulei si o tapetam cu folie alimentara ( unsa si pa dinauntru cu ulei , ca la final sa putem usor sa o tragem de sub tort ). Asezam in forma o folie care sa acopera putin peste jumatate forma (surplusul se lasa peste forma), apoi acoperim si cealalta jumatate a formei la fel. Punem piscoturi pe fundul formei si de jur imprejur (eu tai piscoturile pe lungime, mi se par prea groase , plus ca se aseaza mai bine. )

Se scurge sucul din compotul de ananas si se da in clocot cu 250 gr zahar, se lasa sa se raceasca .

Fructele din compotul de ananas, nu le mancati, le lasati sa se scurga in strecuratoare. Ne trebuie sa la punem cand asamblam tortul.

Galbenusurile se freaca cu 100 gr zahar pudra, pana devin ca o crema .

Se bate 500 gr frisca in care se pune 100 gr zahar pudra.

Gelatina se pune la desfacut in 300 ml suc de portocale si se lasa 10 minute ,dupa care se desface in baie de abur ,amestecand continuu , dar sa nu atinga punctual de fierbere .Se da dupa foc si se adauga crema de galbenusuri in suvoi subtire , amestecand continuu ca ouale sa nu se stringa , apoi se adauga sucul de ananas care s-a racit . Acum turnam aceasta copozitie peste frisca si amestecam pana ce se incorporeaza complet. Cu un polonic , turnam un strat in forma deja pregatita , si punem fructele din compotul de ananas , le acoperim cu un alt strat de compozitie si eu am pus visine din visinata ,carora le-am scos samburii (se pot pune fructe confiate ori din dulceata ca: mure,capsuni dar foarte bines curse , nu folosesc in interior fructe proaspete , ca de nu se consuma tot in ziua cand l-am facut acestea intra in fermetatie). Apoi se pune restul de compozitie si se da la frigider 3- 4 ore .

Ei… acum cu multa grija si ar trebui sa va ajute cineva , se ridica de cele patru colturi si il scoateti din forma ,il asejat pe platou si apoi se trag usor foliile de sub el .

Tortul se imbraca cu frisca si se orneaza (250 gr. batuta in care punem 50 gr zahar ), eu am pus capsuni. Ce se gasesc in orice anotimp.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise