autor:

Pajint_Melinda

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 iunie 2014

Ingrediente
300 g pișcoturi (3 pachete), 5 gălbenușuri de ouă, 200 g zahăr tos, 2,5 linguri făină, 2 esențe de lămâie, 500 ml lapte, 500 ml frișcă, 20 g gelatină (2 pliculețe), 2 portocale, 2 kiwi, 1 conservă de ananas, 1 tavă de tort cu margine detașabilă

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

29 voturi

Mod de preparare

Punem gelatina la înmuiat în 150 ml apă călduță.



Pregătirea cremei:



Amestecăm gălbenușurile cu zahărul, făina și cele două esențe de lămâie, adăugăm treptat laptele. Punem compoziția la fiert, la foc mic. Fierbem crema până când începe să se îngroașe (consistența unei budinci). Lăsăm crema să se răcească doar 15 minute, adăugăm gelatina înmuiată. Crema trebuie să fie suficient de caldă pentru a ajuta gelatina să se topească. Amestecăm foarte bine crema. Astfel ajutăm gelatina să se dizolve foarte bine în compoziție. Lăsăm crema să se răcească până când ajunge la temperatura camerei. Curățăm 2 portocale, 2 kiwi și scurgem foarte bine ananasul din compot. Compotul ne va folosi la înmuierea pișcoturilor.



Feliem fructele în bucăți mici de 1,5-2 cm. Batem frișca tare, apoi adăugam crema răcită. Pregătim o tavă cu margine detașabilă. Înmuiem fiecare pișcot în compotul de ananas (înmuiem pișcoturile doar o secundă în compot pentru a nu se înmuia de tot). Așezăm pișcoturile pe marginea tăvii, în picioare și pe baza tăvii (vezi foto). Punem un strat de cremă, un strat de fructe amestecate, din nou cremă, din nou fructe și din nou cremă. Deasupra decorăm cu felii de portocală și kiwi (fructele rămase).



Lăsăm tortul la rece peste noapte, apoi scoatem marginea detașabilă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Ouale, zaharul si laptele se amesteca pana devin ca o smantana si se dau la rece. Zeama de la compotul

35 voturi    9 comentarii
1h
Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul si sarea pana

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • Iuliu Gavrea , 05 iulie 2014

    De ziua ....... se pune frisca si se mananca ,cu totul.Sunt cele mai bune torturi cu frisca.

  • Pajint Melinda , 04 iulie 2014

    EXact, nu este greu de facut si gustul este deosebit!

  • Ene Nuti , 04 iulie 2014

    este foarte bun si foarte simplu

    • Pajint Melinda , 04 iulie 2014

      Multumesc!

    • Celine Nona , 03 iulie 2014

      vreau si eu Damna Epureanu Angelica macar o bucatica din acest tort pe care il preparati!!!

    • Pajint Melinda , 02 iulie 2014

      Batem frișca tare, apoi adaugam crema racita.

    • Epureanu Angelica , 02 iulie 2014

      o sa l pregatesc si eu

    • Dana Spinu , 02 iulie 2014

      super bun

    • Andreea-Mihaela Munteanu , 02 iulie 2014

      Si cu frisca ce facem? Astept un raspuns. :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

29 voturi

Ingrediente

  • 300 g pișcoturi (3 pachete)
  • 5 gălbenușuri de ouă
  • 200 g zahăr tos
  • 2,5 linguri făină
  • 2 esențe de lămâie
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frișcă
  • 20 g gelatină (2 pliculețe)
  • 2 portocale
  • 2 kiwi
  • 1 conservă de ananas
  • 1 tavă de tort cu margine detașabilă

Raporteaza reteta

Retete
de Pajint_Melinda
Tartă de lămâie

Tartă de lămâie

Se omogenizează foarte bine zahărul cu untul/margarina. Spălăm lămâile, le ștergem

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Rulou din piept de pui

Rulou din piept de pui

Spalăm și feliem pieptul de pui în 4 părți egale. Ștergem de apă feliile de piept de

13 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Spirale cu chimen

Spirale cu chimen

Dezghețăm aluatul de foietaj. Întindem ușor cu sucitorul (pudrăm cu puțină făină). Ungem

2 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu capsuni si ananas