autor:

lavinia

» » Torturi

Tort diplomat

Autor: lavinia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lavinia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2015

Ingrediente
8 oua, 8 ling zahar, 8 ling faina, coaja portocala, Crema:, 5 galbenusuri, 500 ml lapte, 500 ml frisca lichida, 10 ling zahar, 2 ling gelatina, 2 ling faina, 1 conserva ananas, 1 esenta vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zahar pana se intaresc.

Se adauga pe rand cate un galbenus si se incorporeaza usor.

Se rade coaja de portocale, iar faina cernuta se adauga in ploaie.

Intr-o forma de copt rotunda, tapetata cu unt si faina se pune compozitia la copt pt. 35 min la 180 grade Celsius.

Crema:

Ouale se amesteca cu zaharul pana se albesc se adauga faina, laptele si se fierb la foc mic pana se ingroase.Se adauga gelatina dizolvata in 100 ml lapte si esenta de vanilie.Se lasa sa se raceasca.

Cand s-a racit se incorporeaza frisca lichida batuta.

Asamblarea:

Blatul se taie pe jumatate si se insiropeaza cu siropul de la compotul de ananas.

In forma in care s-a copt tortul se aseaza o foaie de celofan , se pun diverse fructe (rondele de banane, ananas, kiwi, portocale) si se toarna un sfert din crema.Se pune primul blat insiropat, jumatate din crema ramasa, iarasi fructe si restul de crema.Peste se adauga al doilea blat insiropat.

Se pune totul la frigider 5 -6 ore (peste noapte).

Se rastoarna pe platou si optional se orneaza cu frisca.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

• se bat ouale cu zaharul si vanilia, se adauga laptele si se bat pe abur pana se ingroase ca o

15 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort diplomat

Tort diplomat

Se pun pachetele de gelatina intr`un bol se toarna peste siropul din compotul de ananas se amesteca

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 ling zahar
  • 8 ling faina
  • coaja portocala
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 10 ling zahar
  • 2 ling gelatina
  • 2 ling faina
  • 1 conserva ananas
  • 1 esenta vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de lavinia
Ecleruri

Ecleruri

Se fierbe apa impreuna cu uleiul si sarea 2-3 minute. Apoi se adauga faina treptat, amestecand continuu

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline

Ceapa, ardeiul , morcovul si postarnacul se toaca marunt si se rumenesc usor in ulei. Se adauga rosiile

9 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chec

Chec

Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se amesteca cu 1/3 zahar. Separat se freaca galbenusurile

2 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Cheesecake cu lamaie si fructe de padure Cheesecake cu lamaie si fructe de padure

Cred că sunt puţini cei cărora să nu le placă cheesecake-ul.Cu siguranţă noi nu ne numărăm printre ei. De obicei,eu prefer

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu spuma de zmeura si ciocolata Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Se prepară întâi crema de ciocolată care trebuie să stea la frigider până pregătim blatul şi spuma de zmeură. Se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu mousse de ciocolata si frisca