In primul rand pregatim o crema de vanilie, punem laptele pe foc, mixam galbenusurile cu zaharul si vaniliile, apoi adaugam amidonul. Laptele fierbinte se toarna in fir subtire, si se amesteca continuu, apoi se pune pe foc si se lasa pana ce se ingroasa. Cand este gata se acopera cu o folie alimentara si se lasa la racit.
Intre timp hidratam gelatina in 100 ml suc de compot si batem frisca. Gelatina se lasa la hidratat 10 min apoi se dizolva si se adauga la crema de vanilie. Se mixeaza foarte bine, apoi adaugam frisca (pastram 2 linguri pentru ornat) si 200 gr ananas taiat in cuburi (pastram 4 rondele pentru ornat). Insiropam pe rand piscoturile in restul de suc de la compot si asezam in rand, intr-o forma rotunda cu peretii detasabili ( eu nu am mai folosit folie). Turnam crema peste piscoturi, nivelam si ornam dupa preferinta.
Dam la rece pana a doua zi, daca nu ati pus folie, atunci desprindeti crema cu un cutit de pe peretii formei, apoi scoateti marginea.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii