prepararea pandispanului
se bat albusele cu zaharul se adauga galbenusele se amesteca usor cu mina ,se pune faina in ploaie,se amesteca.Compozitia se toarna in forma tapetata cu hirtie de copt.se coace la foc mediu 10 15 minute(blatul este subtire)
Prepararea sodoului de capsuni cu gelatina
-gelatina se pune in apa la hidratat
-zaharul +ouale +laptele +razatura de lamaie se pun la foc si se amesteca cu telul para pina se dizolva zaharul,se va pune si gelatina si se mai amesteca de citeva ori cu telul se lasa deoparte pina ajunge la 36-37 grade celsius
-iaurtul + capsunile + sodoul se amesteca cu frisca batuta
-fundul si pereti laterali ai formei in care s-a copt pandispanul se imbraca cu hirtie (cerc si o fisie circulara de hirtie)
-compozitia de mai sus se toarna in forma -peste compozitie se pune pandispanul.
-se tine la congelator pt 3 ore.
Decorarea
cind se aseaza pe platou pandispanul va fi baza,se scoate fisia de hirtie cercul de hirtie ,se decoreaza cu frisca batuta si capsuni in functie de fantezia fiecaruia.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii