Tort diplomat cu capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pandispanul Sodoul de capsuni
  • 2 oua 2 oua
  • 2 linguri zahar 5 linguri zahar
  • 2 linguri faina 1 lingura gelatina
  • 100 ml apa
  • 100 ml lapte
  • razatura de lamaie
  • 200 ml iaurt
  • 300 ml frisca
  • pentru decor 300 g capsuni taiate
  • 200 g capsuni
  • 200 g frisca

Mod de preparare

prepararea pandispanului

se bat albusele cu zaharul se adauga galbenusele se amesteca usor cu mina ,se pune faina in ploaie,se amesteca.Compozitia se toarna in forma tapetata cu hirtie de copt.se coace la foc mediu 10 15 minute(blatul este subtire)

Prepararea sodoului de capsuni cu gelatina

-gelatina se pune in apa la hidratat

-zaharul +ouale +laptele +razatura de lamaie se pun la foc si se amesteca cu telul para pina se dizolva zaharul,se va pune si gelatina si se mai amesteca de citeva ori cu telul se lasa deoparte pina ajunge la 36-37 grade celsius

-iaurtul + capsunile + sodoul se amesteca cu frisca batuta

-fundul si pereti laterali ai formei in care s-a copt pandispanul se imbraca cu hirtie (cerc si o fisie circulara de hirtie)

-compozitia de mai sus se toarna in forma -peste compozitie se pune pandispanul.

-se tine la congelator pt 3 ore.

Decorarea

cind se aseaza pe platou pandispanul va fi baza,se scoate fisia de hirtie cercul de hirtie ,se decoreaza cu frisca batuta si capsuni in functie de fantezia fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise