blatul:Se separa albusurile de galbenusuri.Acestea din urma se bat bine cu zaharul,se adauga faina amestecata cu praful de copt si la urma albusurile batute spuma,amestecand usor de sus in jos cu o spatula.Se pune in tava(patrata in cazul meu)unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptorul preincalzit la 160-180 de grade pt cca 30 min(faceti testul cu scobitoarea).Se lasa la racit si se taie in 2.
Pt crema:
se pune gelatina in apa rece pt minim 10 min si se scurg perele de sucul din compot(aceasta nu se arunca).
se face budinca conform instructiunilor de pe plic,iar cand e fierbinte se adauga ciocolata bucati.se amesteca pana cand se topeste.
100 ml suc de pere (din compot) se pune pe foc si fierbinte se toarna peste gelatina stoarsa,amestecand pana cand aceasta se dizolva.Se toarna peste budinca.Frisca batuta cu cele 3 linguri de zahar se amesteca apoi cu budinca rece si perele din compot taiate bucati.
Forma in care s-a facut blatul,se imbraca in folie transparenta,punem o foaie de blat,toata crema si acoperim cu cea de-a doua foaie de blat.Se lasa la frigider peste noapte,se rastoarna pe platou si se decoreaza dupa plac si imaginatie.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii