Tort diplomat de vara

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort diplomat de vara

Ingrediente

  • *2 pliclete gelatina (20 g)
  • *5 oua
  • *500 ml lapte
  • *1 lingura faina
  • *300 g zahar
  • *2 pliculete zahar vanilat
  • *1 pachet (400 g) pisocturi Savoiardi
  • *1000 ml frisca (folosit Meegle, 500 ml pentru crema + *500 ml pentru ornat)
  • *fructe caise, afine, visine
  • *1 pachet piscoturi Savoiardi (400 g)

Mod de preparare

Am inmuiat gelatina in vreo 100 ml de lapte si am lasat sa stea pana am fiert crema (vreo juma de ora sigur a fost).

Am separat ouale, galbenusurile le-am amestecat cu zaharul, z.vanilat si faina, apoi am adaugat laptele si am amestecat sa nu fie cocoloase. Amestecul l-am pus pe foc mic si l-am fiert amestecand in continuu pana s-a ingrosat cam ca budinca (in imagine se vede ca nu curge de pe lingura).

Am luat crema de pe foc si am adaugat gelatine inmuiata apoi albusurile batute spuma si am bagat castronul in frigider. Din cand in cand am mai amestecat. Cand s-a racit bine de tot am adaugat frisca batuta spuma tare.

In timp ce crema era la racit, m-am ocupat de oale.

Am captusit cu folie alimentara doua vase (un bol si o oala).

Piscoturile le-am insiropat cu zeama de la visinele din borcan (visine puse acu o luna si ceva, asa ca erau aproape ca si cand le-as fi cules din pom) si le-am aranjat pe marginea vaselor.

Pe fundul vaselor am facut ceva model din fructe, apoi am pus un strat de crema, urmat de visine si caise maruntite.

Afinele (aprox 200 g) scurse de zeama le-am amestecat cu vreo 2 polonicuri de crema. Am pus peste fructe crema cu afine, apoi restul de crema.

Am terminat cu un strat de piscoturi insiropate.

Dupa care am acoperit tortul cu folie, am pus deasupra cate o farfurie ca sa se taseze mai bine crema si am bagat tortuletele la frigider pana a doua zi.

*decoratiunile: 1 tabla poiana cu lapte + 2 patratele ciocolata neagra topite pe baie de aburi, puse intr-o punga gaurita la un colt. pe dosul hartiei de copt am desenat diferite modele si am desenat cu ciocolata. apoi le-am bagat la frigider sa se intareasca. dezavantajul e ca se inmoaie repede pe caldura asta, in rest arata fain si sint bune de mancat.

Sursa cremei de baza: http://www.bucatarianoastra.com/forum.htm

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise