Tort diplomat personalizat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort diplomat personalizat

Ingrediente

  • Blat:
  • 13 oua
  • 13 linguri zahar
  • 13 linguri faina
  • 4 linguri nescvic sau cacua
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri de ulei
  • Crema :
  • 3 plicuri gelatina
  • 200 lm apa rece
  • 4 linguri de zahar
  • 4 oua
  • 400 ml de lapte
  • 500 ml de frisca lichida
  • fructe la alegere, eu am folosit ,piersici si ananas
  • Decor:
  • 400 ml frisca lichida
  • 3 linguri ciocolata lichida
  • Martipan

Mod de preparare

Blat: albusurile se separa de galbenus si se bate spuma se adauga si zaharul ,galbenusul se amesteca cu uleiul si se adauga la spuma, dupa aia se adauga si faina si cacaua sau nescvicul si praful de copt se mixeaza bine bine si se da la foc la 180 grade circa 35 de minute faceti testul cu scobitoarea.

Crema :

Gelatina o punem la inmuiat in cela 200 ml de apa in timp ce gelatina se topeste punem pe foc ouale cu laptele si zaharul, in care invirtim in continu pana se ingroase compozitia, cind s-a ingrosat se adauga si gelatina o amestecam bine pina se incorporeaza in crema dupa care o dam jos la racit .

Crema nu trebuie sa fie racita de tot intre rece si cald, frisca se bate tare cu ajutorul mixerului ,se adauga apoi peste crema si amestecam bine, adaugam si fructele si crema este gata. Se taie blatul eu lam insiropat cu sucul de la fructe si dupa aia am adaugat crema in mijloc si am pus-o la frigider 2 ore.

Dupa aceea am batut frisca de la decor si am inbracat-o in frisca si din martipan am facut un decor o masa de poker, tortul a fost pentru sotul meu :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise