TORT DIPLOMAT RECE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
TORT DIPLOMAT RECE

Ingrediente

  • 1 litru de frisca Hulala
  • 500 ml lapte
  • 400 gr zahar
  • 6 oua
  • 40 gr gelatina alimentara (atentie, sa scrie gelatina alimentara, sa nu scrie gelatina tort)
  • fructe (proaspete sau din conserva)
  • arome

Mod de preparare

Intr-o oala se pune laptele, zaharul si ouale pe foc si se amesteca cu telul continuu sa nu se prinda (si sa nu se transforme albusul in alb ca la ochiuri). Cand e aproape fiert se adauga gelatina alimentara care in prealabil se amesteca cu 8 linguri de apa rece (sau zeama de la fructe),  se amesteca bine si se ia de pe foc, se pune la racit si se amesteca incontinuu pana se raceste la temperatuta corpului.

Apoi se bate frisca scoasa de la rece, se bate bine bine si se amesteca cu compozitia fiarta, care s-a racit. Se amesteca usor dar bine cu o lingura lata. Intr-o cratitza sau forma unsa bine cu ulei peste tot, apoi ornata cu fucte sau ce va pofteste inima, dupa ce ati facut modelul de ornare adaugati compozitia un strat, apoi turnati fructele care in prealabil au fost maruntzite si stoarse de lichid, apoi iar un strat de compozitie si tot asa pina puneti toata compozitia.

Cine are imaginatie si doreste ceva mai interesant poate adauga si un blat de tort taiat si pus in straturi sau poate adauga culoare la compozitie sau nuci, ciocolata bucati. Dupa ce dati tortul la rece minim 5 ore, cand il scoateti, atentie, taiati de jur imprejur cu un cutit si apoi puneti cratita deasupra la flacara de aragaz cca 2 minute sau mai putin, fiindca puteti verifica scuturand oala daca tortul s-a dezlipit. Apoi, cand simtiti ca e gata de scos din cratita puneti platoul pe cratita si intorceti-l invers si scoateti tortul si ornati-l cu ce va pofteste inima. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise