Tort diplomatic cu visine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort diplomatic cu visine

Ingrediente

  • Pandispan:
  • 4 oua intregi
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • sare
  • o jumatate teaca de vanilie
  • unt si faina pt tapetarea tavii
  • Pt foaia frageda si crocanta:
  • -1 pachet de 250g foaie frageda din comert
  • Pt crema:
  • -250ml frsca lichida
  • 30g zahar farin
  • 4 oua
  • 40g faina
  • 500ml lapte
  • 100g zahar
  • o jumatate teaca de vanilie
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • Pt insiropat:
  • Personal am folosit 30ml visinata in care am adaugat 100ml apa;
  • -pt decor am folosit visine proaspete si visine insiropate;
  • -in plus o mana de fulgi de ciocolata amara

Mod de preparare

In primul rand foaia frageda am intins-o bine cu facaletul,am nivelat si am intepat cu furculita toata suprafata;

Am decupat 2 cercuri de 24 cm,si le-am copt intr-o tava unsa si tapetata timp de 20 minute cam la 180°C ,intorcandu-le pe ambele parti;

Am pregatit pandispanul:Mixam ouale intregi cu putina sare,adaugam treptat zaharul,mixand incontinuu pana cand isi dubleaza volumul,adaugam faina amestecata cu semintele din teaca de vanilie,amestecand cu atentie;

Ungem o tava cu diametrul 24cm,cu unt si faina,adaugam compozitia si introducem in cuptorul cald 35'la 170°C;

Cand sa copt blatul il lasam la racorit,dupa care il taiem in trei parti egale;

Crema:Laptele il punem la fiert cu teaca de vanilie si coaja de lamaie,separat mixam bine galbenusurile cu zaharul,adaugam faina ,iar la sfarsit laptele fiert si strecurat,amestecand incontinuu;Punem din nou vasul pe foc,pana crema devine densa;

Dupa racire o amestecam cu frisca batuta in prealabil cu zaharul farin,omogenizam si trecem la montajul tortului;

Visinata o diluim cu apa si o folosim pt insiroparea blatului de pandispan!

Montajul:

Pe un platou pe care l-am uns cu crema asezam o foaie frageda,o fixam bine cu crema,asezam deasupra un alt strat de crema,acoperim cu o foaie de blat,crema,visine din sirop si eventual siropul acestora,un alt blat,crema,etc,cel de-al treilea blat cu crma si visine iar deasupra asezam foaia frageda,nivelam cu crema tinand de-o parte crema pt decor,decoram cu visine si fulgi de ciocolata!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise