In primul rand foaia frageda am intins-o bine cu facaletul,am nivelat si am intepat cu furculita toata suprafata;
Am decupat 2 cercuri de 24 cm,si le-am copt intr-o tava unsa si tapetata timp de 20 minute cam la 180°C ,intorcandu-le pe ambele parti;
Am pregatit pandispanul:Mixam ouale intregi cu putina sare,adaugam treptat zaharul,mixand incontinuu pana cand isi dubleaza volumul,adaugam faina amestecata cu semintele din teaca de vanilie,amestecand cu atentie;
Ungem o tava cu diametrul 24cm,cu unt si faina,adaugam compozitia si introducem in cuptorul cald 35'la 170°C;
Cand sa copt blatul il lasam la racorit,dupa care il taiem in trei parti egale;
Crema:Laptele il punem la fiert cu teaca de vanilie si coaja de lamaie,separat mixam bine galbenusurile cu zaharul,adaugam faina ,iar la sfarsit laptele fiert si strecurat,amestecand incontinuu;Punem din nou vasul pe foc,pana crema devine densa;
Dupa racire o amestecam cu frisca batuta in prealabil cu zaharul farin,omogenizam si trecem la montajul tortului;
Visinata o diluim cu apa si o folosim pt insiroparea blatului de pandispan!
Montajul:
Pe un platou pe care l-am uns cu crema asezam o foaie frageda,o fixam bine cu crema,asezam deasupra un alt strat de crema,acoperim cu o foaie de blat,crema,visine din sirop si eventual siropul acestora,un alt blat,crema,etc,cel de-al treilea blat cu crma si visine iar deasupra asezam foaia frageda,nivelam cu crema tinand de-o parte crema pt decor,decoram cu visine si fulgi de ciocolata!
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii