Tort Dobos fara coacere

Tort Dobos fara coacere (cu biscuiti), usor de facut si perfect pentru vara cand cuptorul pornit e un chin.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort Dobos fara coacere

Ingrediente

  • -Biscuiți clasici Petit Beurre (7 straturi cu câte 8 biscuiți pe strat așezați câte 2)
  • -3 oua
  • -150 grame unt
  • -120 grame ciocolată
  • -150 grame zahar pudră
  • -Jumătate de esență de rom și de vanilie
  • -50 grame cacao

Mod de preparare

Tort Doboș fără coacere (cu biscuiți), ușor de făcut și perfect pentru vara când cuptorul pornit e un chin.

Pentru decor am folosit câțiva biscuiți peste care am adăugat caramel (zahar topit cu zeama de la jumătate de lămâie și 2 linguri de apa)

Crema: mixam ouăle până când acestea devin spumoase (cam 10 minute) și vor avea o consistența cremoasă (nu le separam). Adăugăm zaharul pudra treptat după ce au căpătat consistenta dorită. Le punem apoi în baie de abur pentru 5-7 minute amestecând încontinuu. Lăsăm la răcit și topim ciocolata în același mod. După ce s-a topit, ne ocupam de untul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Îl batem la mixer împreună cu aromele și cacaoa. Amestecăm apoi ciocolata cu ouăle spumoase (cu o spatula sau un tel) și pe adăugăm treptat peste unt. Mixam la viteza mica pana se omogenizează tot.

Așezăm primul strat de biscuiți și afaugam 2-3 linguri de crema pe care le întindem bine (aproximam astfel încât sa ne ajungă sa acoperim toate straturile). Eu nu am insiropat, dar nu va așteptați sa fie foarte moale. Crema va înmuia biscuiții dar tot va fi puțin crocant, așa că dacă nu va place puteți insiropa cu putina apa cu zahar.

Continuam pana la ultimul strat. Păstrăm câteva linguri de crema pentru exterior. Înfășurăm în folie de plastic și lăsăm la frigider 30 de minute. Acum putem carameliza zaharul pentru decor.

După cele 30 de minute scoatem tortul și punem crema de decor. Eu am mai făcut o mica glazura din jumătate de ciocolată și 2 linguri de unt topite ca să îl acopăr bine, dar nu e musai.

Așezăm biscuiții caramelizati după propriul gust și ornam cum ne place.

Lăsăm la frigider o ora ❤️

Pofta bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise