tort fantezie cu ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
tort fantezie cu ciocolata

Ingrediente

  • 8 oua
  • 600 gr. zahar
  • 250 gr. faina sa cuprinda si 8 limguri de cacao
  • 6 linguri apa rece
  • 6 linguri ulei
  • 2 pliculete praf de copt
  • 2 pachete margarina rama
  • 50 gr. cacao
  • 150 gr. apa
  • 150.gr. rom bautura
  • 100 gr. ciocolata amaruie

Mod de preparare

blat : (cantitate pentru un blat , ses coc 2 blaturi identice)

1. 4 oua

2. 125 gr. zahar

3. 125 gr faina sa cuprinda si 3 linguri cacao

4. 3 linguri apa rece

5. 3 linguri ulei

6. 1 praf de copt

crema:

4 oua se fierb cu 300 gr. zahar tos , o ciocolata amaruie si 50 gr. cacao . se fierb pe abur pana se ingroasa .

rece se amesteca cu 2 pacete de margarina rama.

siropul pt blat :

se arde 50 gr. zagar se face caramel , se stinge cu 150 gr. apa . cand e rece adaugam 150 gr. rom bautura.

mod de asamblare

se taie fiecare blat in 2, se insiropeaza , se umplu cu crema se repaeta operatiunea pt toate foile de blat .

Se orneaza cu crema si se rade ciocolata amaruie (100 gr. )

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise