TORT FANTEZIE-TABLA SE SAH

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
TORT FANTEZIE-TABLA SE SAH

Ingrediente

  • Pentru blaturi
  • 250 g unt
  • 275 g zahar pudra
  • 6 oua,batute
  • 1 plic vanilie Burbon
  • 350 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • Pentru umplutura
  • 350g ciocolata amaruie(eu am folosit Kandia de 75% cacao)
  • 400 ml frisca lichida(29-35% grasime,La dorna)50 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri apa
  • Pentru finisare
  • 50 ml apa
  • 4 linguri lichior( eu am folosit Amaretto )
  • 4 linguri lichior de cafea(de care aveti)
  • 4 linguri visinata
  • putina crema pentru ornat
  • visine din visinata

Mod de preparare

Mod de preparare blaturi:

Se incalzeste cuptorul la 190 de g.Se ung usor tavile si se acopera cu hartie pergament taiate dupa forma tavilor(tavile trebuie sa aiba un diametru de 20 cm,daca nu aveti mai multe le coaceti pe rand)

Se freaca untul cu zaharul pudra pana ce amestecul devine pufos.Se incorporeaza treptat oualele batute ca pt.omleta si vanilia.Se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt.Se imparte compozitia in 2 castroane si adaugati intr-unul din ele 1 lingura cacao.Se pune cu lingura fiecare amestec in 2 cornete(eu am folosit 2 pungi mai mari taiate la varf).Se toarna compozitia cu amestecul de cacao pe conturul bazei fiecarei din cele 2 tavi pregatite,astfel incat sa formati cate un inel.Se procedeaza la fel cu amestecul alb,turnand cu cornetul pe conturul bazei celei de a 3 tavi.Se continua sa se toarne amestecul alternativ,inele,pana cand baza tavilor e acoperita complect.Se coc timp de 20 minute.Se lasa la racit.

Preparare umplutura:

Rupeti ciocolata bucati si le puneti intr-o craticioara impreuna cu frisca lichida si incalziti la foc mic 4 minute pana se topeste ciocolata.Se toarne intr-un castron si se bate cu mixerul pana se ingroase si devine lucioasa.Se lasa la rece.Intre timp se amesteca untul cu hararul pudra,se topeste ciocolata in 2 linguri apa si se toarna usor in crema de unt si se amesteca.Se scoate de la frigider crema de frisca si se amestaca impreuna cu crema de unt si coaja rasa de portocala.( eu am folosit 1 plic de la Dr.Oetker,asta este optional)

Siropul:

Se amesteca apa fiarta si racita cu lichiorurile si se insiropeaza blaturile.Se intinde o treime din crema peste un blat cu marginea de cacao.Asezati deasupra blatul cu marginea alba si intindetijumatate din crema ramasa.Se pune ultimul blat si se finiseaza cu crema ramasa inclusiv pe marginile tortului.

Finisare:

Din crema pastrata se formeaza mici trufe care se pun cu un sprit in forma de stea pe suprafata tortului,intre trufe se adauga visine din visinata.(finisarea tine de gustul fiecaruia).

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise