Pasul 1 Pentru blat se bat spumă cu mixerul la viteza cea mai mare ouăle, zahărul
și zahărul vanilinat. Făina se amestecă cu praful de copt și împreună cu
alunele și ciocolata, se încorporează în spuma de ouă.
Pasul 2 Compoziția obținută se toarnă în forma de tort unsă și tapetată cu făină,
apoi se introduce în cuptorul preîncălzit și se coace.
Cuptor electric: 180 °C;Cuptor cu aer cald: 160 °C;Cuptor cu gaz: treapta 3
Timp de coacere: cca. 40 de minute
Pasul 3 Pentru cremă se bate frișca cu zahărulși cu zahărul vanilinatfolosind
mixerul la treapta cea mai mică de viteză, apoi se încorporează ușor
lichiorul. Gelatina se înmoaie în apă conform instrucțiunilor de pe plic, apoi
se încorporează în cremă.
Pasul 4 Blatul răcit se taie în trei rondele, se umple cu 2/3 din cremă, iar restul de
cremă se repartizează deasupra și pe laterale. Se ornează tortul cu nuci și
se ține la rece timp de 3 ore.
Pasul 5 Glazura neagră se topește conform indicațiilor de pe plic. Cu jumătate din
cantitatea de glazură se stropește decorativ tortul, iar din cealaltă jumătate
se confecționează forme decorative cu care se decorează tortul sau folositi toata glazura pentru stropit (asa cum am procedat eu) si decorate cu ce doriti .
Pofta buna !
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii