Tort festiv de ciocolatã si alune de pãdure

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort festiv de ciocolatã si alune de pãdure

Ingrediente

  • Blat
  • 125 unt si 150 gr zahãr
  • 5 ouã si 200 gr fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 50 gr cacao
  • 100 gr fructe cristalizate
  • 100 gr alune de pãdure tocate grosier
  • Crema si decor
  • 100 gr ciocolatã culinarã si 20 gr unt
  • cocos ras, cirese confiate, alune de pãdure

Mod de preparare

La multi ani si bine v-am regãsit!

Acest tort a fost pe masa noastrã de Revelion, de aceea si lumânarea:)

Alunele de pãdure se pot înlocui cu migdale sau nuci.

Pentru blat

* Bate spumã untul topit cu zahãrul, gãlbenusele pe rând si albusele bãtute separat.

Apoi fãina, praful de copt si cacaoa.

La urmã fructele cristalizate tocate si alunele.

* Unge o formã de coronitã si toarnã blatul. Dã la copt circa de 45 min. la 180ºC. Scoate.

Între timp topeste ciocolata cu untul si toarnã peste blat.

Decoreazã dupã plac, poftã mare:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise