Blatul:
Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, faina,nuca,cacaoa,praful de copt si arome dupa preferinta.Blatul se coace intr-o forma rotunda cu diametrul de 30 cm.,tapetata cu hartie de copt.Timp de coacere cam 45-50 de min.
Crema:
Galbenusurile se freaca cu zaharul si se fierb pe aburi pana se ingroasa.Se lasa la racorit , se amesteca cu un pachet de unt frecat spuma,cacao,nuca si esenta de rom. Cateodata in crema mai pun si cate o lingura de ness.
Asamblarea tortului se vede in imagini.Prima data se taie blatul in doua pe verticala,apoi fiecare parte in 3 blaturi pe orizontala.Se insiropeaza foile, se umplu cu crema,si se orneaza dupa preferinta.
Feliile de portocala si kiwi se dau inainte prin miere de albine fierbinte,pentru a ramane lucioase.Cu ciocolata de menaj se fac diferite forme.
Fiindca tava in care am montat tortul a fost mai mare,am creat o pajiste verde(cu nuca de cocos verde),si din portocale am facut floricele.
Modelul fluturasului l-am gasit pe un site.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii