Tort Fluture

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Tort Fluture

Ingrediente

  • * Pentru baza tortului:
  • * 15 oua
  • * 500 g zahar
  • * 7 linguri ulei
  • * 5 linguri amidon
  • * 4 linguri cacao
  • * 2 plicuri praf de copt
  • * 15 linguri faina
  • * esenta de vanilie si rom
  • * Crema ganache de ciocolata alba:
  • * 400 g ciocolata alba
  • * 700 ml frisca lichida
  • * 10 g gelatina
  • * Crema ganache de ciocolata amaruie:
  • * 400 g ciocolata amaruie
  • * 700 ml frisca lichida
  • * Glazura:
  • * 400 g ciocolata amaruie
  • * 200 ml frisca lichida
  • * 100 g unt
  • * Pentru fluture:
  • * 5 oua
  • * 100 g zahar
  • * 1 lingura amidon
  • * 5 linguri faina
  • * 1 praf de copt
  • * 2 linguri ulei
  • * Pentru decor:
  • * frisca
  • * nuca de cocos colorata

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.

Se imparte compozitia in 3. In 2 parti punem vanilia, in cealalta esenta de rom si cacaoa. Se coc 2 blaturi albe intr-o tava (cea mare de aragaz) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 20 minute.

Crema ganache de ciocolata alba:

Gelatina o punem la inmuiat in 3-4 linguri de apa rece.

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 300 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.

Incalzim putin 50 ml de frisca pe care o punem apoi peste gelatina. Omogenizam si lasam la racit. Restul de frisca il batem bine, apoi turnam peste amestecul cu gelatina.

Frisca cu gelatina o incorporam in amestecul cu ciocolata. Dam la frigider pana incepe sa se intareasca.

Crema ganache de ciocolata amaruie:

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 300 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.Cand incepe sa se intareasca adaugam restul de frisca batuta si mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Glazura:

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca si untul, se omogenizeaza si se lasa la racit.

Fluture:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.

Compozitia se toarna intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pana se rumeneste.

Blatul se taie pe jumatate, iar cele 2 jumatati se intorc spate in spate. :)) Se decupeaza forma aripilor, se taie pe jumatate, se insiropeaza si se umple cu crema preferata. Eu am mai facut o portie mica de crema ganache de cioco alba.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise