Tort Foret -Noire

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Tort Foret -Noire

Ingrediente

  • Blat de tort
  • 8 oua
  • 200g zahar
  • 1 1/2 lingura cacao
  • 1 1/2 lingura amidon
  • 180 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • Sarlota
  • 3 oua
  • 1 lingura de gelatina pt prajituri
  • 50 ml apa
  • 7 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 500 ml frisca
  • 200g visine (din compot sau congelate)
  • Crema
  • 400g unt
  • 400g zahar pudra
  • 50g cacao
  • 50 ml apa
  • Siropul
  • 2 cani zahar
  • 4 cani apa
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 lamaie
  • 100 ml visinata

Mod de preparare

Blatul:
Albusul se bate cu zaharul, se adauga galbenusele, se amesteca usor, amidonul, cacao, faina, praful de copt se amesteca si se adauga peste compozitia de mai sus.
Se tapeteaza cu hartie de copt forma in care vrem sa coacem blatul, se rastoarna compozitia si se coace la foc mediu aproximativ 1 ora, depinde de cuptor.
Se lasa blatul la racit, se taie in 3.

Siropul:
Zaharul, apa, se fierb, sa aiba consistenta mierii. Se lasa la racit, se adauga zeama de lamaie, romul si razatura de lamaie, visinata.

Sarlota:
Gelatina se pune la hidratat cu apa.

Intr-o craticioara se amesteca ouale, zaharul, laptele, se pun la foc, amestecand continuu, pana se dizolva zaharul, se adauga si gelatina hidratata se amesteca pana se dizolva si aceasta (nu trebuie sa fiarba). Se pune deoparte sa se tempereze.
Se bate frisca, se amesteca cu sarlota(racita dar fluida) si cu visinile.

Crema de cacao:
50 g de cacao se amesteca cu 50 g de zahar pudra, se oparasc cu 50 ml de apa fiarta.
Restul de zahar pudra se bate cu untul pana isi dubleaza volumul, se adauga cacao oparita si se mai bate pana se omogenizeaza crema.

Montarea tortului:
Se aseaza pe platou primul blat se stropeste cu sirop.
Din hartie de copt se taie o fasie inalta de 12 cm si lunga cit circumferinta tortului, se infasoara tortul cu ea.
Se toarna sarlota cu visine.
Peste sarlota se aseaza blatul 2, se stropeste cu sirop.
Se intinde crema de cacao (se mai pastreaza aprox 4 linguri de crema pentru decor).
Se aseaza ultimul blat se stropeste si acesta cu sirop.
Si se intind pe suprafata lui aproximativ 2 linguri de crema, se da la rece pentru 4 ore.
Se decoreaza, alternand, deasupra se rade ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise