TORT GARGARITA

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
TORT GARGARITA

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 250 grame de faina
  • - 16 linguri de zahar
  • - 5 linguri de apa
  • - 6 oua
  • - 4 linguri de ulei
  • - 3 linguri de cacao
  • - 1 fiola esenta de rom
  • - 1 fiola esenta de vanilie
  • - 1 plic amoniu pentru prajituri
  • - 1 lingura si jumatate de zeama de lamaie
  • Ingrediente pentru prima crema
  • - un plic praf pentru desert Crème ole
  • - 2 linguri de cacao
  • - 2 linguri de zahar
  • - 400 mililitri de lapte
  • Ingrediente pentru a doua crema
  • - 250 grame mascarpone
  • - 12 tablete de ciocolata cu lapte
  • - 1 lingura de cacao
  • - 2 linguri de zahar
  • - 5 linguri de ness cu apa si migdale
  • Pentru tort mai avem nevoie de:
  • - 8 piscoturi
  • - 350 grame de capsune
  • - 6 cirese
  • - putina frisca
  • - cocos verde razuit
  • - 200 militri apa
  • - 2 linguri de ness
  • - 1 esenta de migdale
  • - 1 plic de gelatina rosie
  • - pudra de cacao
  • - un cubulet ciocolata amaruie

Mod de preparare

Acest tort este pentru 10-12 persoane, timpul de coacere al blatului este de 45 de minute si timpul de preparare( aranjare, creme, ornare) al intregului tort este de o ora.

Ingrediente pentru blat:

- 250 grame de faina

- 16 linguri de zahar

- 5 linguri de apa

- 6 oua

- 4 linguri de ulei

- 3 linguri de cacao

- 1 fiola esenta de rom

- 1 fiola esenta de vanilie

- 1 plic amoniu pentru prajituri

- 1 lingura si jumatate de zeama de lamaie

Ingrediente pentru prima crema

- un plic praf pentru desert Crème ole

- 2 linguri de cacao

- 2 linguri de zahar

- 400 mililitri de lapte

Ingrediente pentru a doua crema

- 250 grame mascarpone

- 12 tablete de ciocolata cu lapte

- 1 lingura de cacao

- 2 linguri de zahar

- 5 linguri de ness cu apa si migdale

Pentru tort mai avem nevoie de:

- 8 piscoturi

- 350 grame de capsune

- 6 cirese

- putina frisca

- cocos verde razuit

- 200 militri apa

- 2 linguri de ness

- 1 esenta de migdale

- 1 plic de gelatina rosie

- pudra de cacao

- un cubulet ciocolata amaruie

Instructiuni de preparare:

Pentru blat: 1.Se separa ouale.

2.Galbenusurile se amesteca, cu zaharul se adauga 5 linguri de apa si amestecam.

3.Se adauga amoniul pentru prajituri care in prealabil a fost diluat cu o lingura si jumatate de zeama de lamaie si cele 4 linguri de ulei.

4.Se adauga treptat faina si amestecam.

5.Peste toata aceasta compozitie adaugam albusurile batute spuma cu un varf de sare.

6.Intreaga compozitie se toarna intr-o forma de tort, care in prealabil a fost unsa cu margarina si tapetata cu faina si se introduce la cuptor timp de 45 de minute la temperatura de 170-180 de grade. Cand este gata se lasa la racit timp de 30-40 de minute.

Cand s-a racit, dam forma gargaritei incepand cu capul acesteia.Dupa ce i-am dat forma, se taie blatul in doua pe orizontala, avand grija ca primul blat sa fie mai gros.

Se pune blatul mai subtire pe un platou si se trece la a doua etapa, prepararea primei creme.

Pentru prima crema: Intr-un vas mai inalt punem 400 mililitri de lapte, adauga praful pentru desert, cacao si zahar si amestecam cu mixerul pana crema se ingroasa.Pe primul blat se asaza crema uniform cu ajutorul unei palete.

Luam blatul mai gros si cu ajutorul unei linguri luam din blat, pentru a forma o adancitura, avand grija sa nu stricam capul gargaritei si asezam blatul peste tort.Cel de-al doilea blat va fi insiropat cu esenta de migdale, apa si zahar. In acea adancitura punem cele 8 piscoturi care in prealabil au fost inmuiate in ness amestecat cu apa calduta si esenta de migdale.

Peste piscoturi punem cea de-a doua crema.

Pentru a doua crema: Intr-un vas punem mascarpone, tabletele de ciocolata taiate cubulete, 4 linguri de ness cu apa si migdale, 2 linguri de zahar, o lingura de cacao si amestecam. Cand este gata se pune peste piscoturi, modeland cu ajutorul unei palete.

Blatul care a mai ramas( atunci, cand am dat forma gargaritei) se faramiteaza si se presara peste intregul tort.

Se orneaza intregul tort cu capsunele taiate feliute si cu cele 6 cirese care reprezinta bulinutele pe care le are o gargarita.

Pe marginea tortului se pune putina frisca si pe aceasta se asaza capsune.

Se prepara gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si anume se pun intr-un ibric gelatina, 2 linguri de zahar, 200 ml de apa si intreaga compozitie se tine pe foc cca 1 minut, avand grija sa nu fiarba.Cand este gata se pune cu ajutorul unei linguri peste capsune.

Se pudreaza fata gargaritei cu pudra de cacao inchisa la culoare.Se orneaza si fata gargaritei cu 2 bucatele de ciocolata amaruie (ochii carora le-am dat o forma rotunda cu un cutit) si o fasiuta de capsuna care reprezinta gura gargaritei.

Pe marginea platoului se presara cocos razuit verde care reprezinta iarba.

Asa ornat se introduce la frigider pentru 3-4 ore.

Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise