Tort Iepuras Roz

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort Iepuras Roz

Ingrediente

  • 2 ciocolate negre amarui , 2 blaturi de pandispan,
  • un cubulet de unt/ margarina Rama, o esenta de rom, 2 pliculete de zahar vanilinat si o cescuta mica de frisca Hulala, visine din dulceata fara samburi si 250 g miez de nuca copt si pisat,un plic de gelatina amestecata cu 1 lingurita de miere, 30 ml apa si o fiola de esenta de vanilie, un varf de cutit de amidon, coloranti alimentari

Mod de preparare

Crema dintre blaturi:2 ciocolate negre amarui se topesc la Bain Marie si se adauga usor un cubulet de unt/ margarina Rama, o esenta de rom, 2 pliculete de zahar vanilinat si o cescuta mica de frisca Hulala . Apoi se amesteca cu visine din dulceata fara samburi si 250 g miez de nuca copt si pisat.Se umplu blaturile cu aceasta crema.

Pasta de zahar pentru figurine se face astfel:dintr-un plic de gelatina amestecata cu 1 lingurita de miere, 30 ml apa si o fiola de esenta de vanilie putin incalzite la bain Marie se face un sirop care se toarna peste zaharul pudra amestecat cu un varf de cutit de amidon. Se amesteca usor cu lingura la inceput apoi se ingroasa cu mai mult zahar pudra si se framanta cu mana pana ajunge ca o plastilina. Daca se lipeste de maini se adauga mai mult zahar pudra. Colorantul se picura in pasta sau il puneti de la inceput in sirop.Frisca Hulala se bate bine si se amesteca cu o ciocolata alba simpla topita la Bain Marie ca sa stea mai bine pe tort.Picuram un strop de colorant rosu si va iesi o frisca roz.Daca aveti baietel puteti pune albastru si iese bleo.Eu am fetita si am mers pe roz.Intindeti frisca pe tort cu o spatula si greblati apoi suprafata .Cu ciocolata neagra topita desenati ochisori si gurita iepurasului.Tot din ciocolata neagra puteti face o tablita de ciocolata pe care sa scrieti la multi ani numele copilului si varsta implinita cu ciocolata alba.Trebuie sa fiti atenti, este migalos dar bucura extraordinar copiii.Pe margine pentru contur eu am cumparat frunzulite de ciocolata gata facute de la cofetarie sau puteti orna cu posul cu frisca niste zulufi albi sau roz.Am asezat tortul pe o tava mare (inainte de ornare) si pe langa el am presarat razatura de cocos verde (gasiti in supermarketuri in raionul cu esente si zahar).Peste aceasta am asezat diverse figurine vesele facute din pasta de zahar si colorant(broscuta testoasa, fluturasi, floricele, morcovasi ).

Blatul de pandispan

Se separa albusurile si se bat spuma tare.si se coace la cuptorul preincins.Se amesteca galbenusurile cu zaharul si uleiul si se adauga usor peste albusuri.Apoi picuram esenta de vanilie si adaugam si faina in ploaie.Se pune in forma rotunda Ne trebuie 2 blaturi.Unul va fi fata iepurasului si al doilea se va taia in doua si va constitui urechile iepurasului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise