Crema dintre blaturi:2 ciocolate negre amarui se topesc la Bain Marie si se adauga usor un cubulet de unt/ margarina Rama, o esenta de rom, 2 pliculete de zahar vanilinat si o cescuta mica de frisca Hulala . Apoi se amesteca cu visine din dulceata fara samburi si 250 g miez de nuca copt si pisat.Se umplu blaturile cu aceasta crema.
Pasta de zahar pentru figurine se face astfel:dintr-un plic de gelatina amestecata cu 1 lingurita de miere, 30 ml apa si o fiola de esenta de vanilie putin incalzite la bain Marie se face un sirop care se toarna peste zaharul pudra amestecat cu un varf de cutit de amidon. Se amesteca usor cu lingura la inceput apoi se ingroasa cu mai mult zahar pudra si se framanta cu mana pana ajunge ca o plastilina. Daca se lipeste de maini se adauga mai mult zahar pudra. Colorantul se picura in pasta sau il puneti de la inceput in sirop.Frisca Hulala se bate bine si se amesteca cu o ciocolata alba simpla topita la Bain Marie ca sa stea mai bine pe tort.Picuram un strop de colorant rosu si va iesi o frisca roz.Daca aveti baietel puteti pune albastru si iese bleo.Eu am fetita si am mers pe roz.Intindeti frisca pe tort cu o spatula si greblati apoi suprafata .Cu ciocolata neagra topita desenati ochisori si gurita iepurasului.Tot din ciocolata neagra puteti face o tablita de ciocolata pe care sa scrieti la multi ani numele copilului si varsta implinita cu ciocolata alba.Trebuie sa fiti atenti, este migalos dar bucura extraordinar copiii.Pe margine pentru contur eu am cumparat frunzulite de ciocolata gata facute de la cofetarie sau puteti orna cu posul cu frisca niste zulufi albi sau roz.Am asezat tortul pe o tava mare (inainte de ornare) si pe langa el am presarat razatura de cocos verde (gasiti in supermarketuri in raionul cu esente si zahar).Peste aceasta am asezat diverse figurine vesele facute din pasta de zahar si colorant(broscuta testoasa, fluturasi, floricele, morcovasi ).
Blatul de pandispan
Se separa albusurile si se bat spuma tare.si se coace la cuptorul preincins.Se amesteca galbenusurile cu zaharul si uleiul si se adauga usor peste albusuri.Apoi picuram esenta de vanilie si adaugam si faina in ploaie.Se pune in forma rotunda Ne trebuie 2 blaturi.Unul va fi fata iepurasului si al doilea se va taia in doua si va constitui urechile iepurasului.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii