Ingrediente
Pentru blat, 4 oua, separate, 120 gr zahar pudra, semintele rase de la 1 baton de vanilie, 2 lingurite esenta de cirese, un praf de sare, 120 gr faina, cernuta, 1 plic praf de copt, , Pentru umplutura, 1 conserva (600 gr) litchi, 1 lingurita esenta de vanilie, 50 gr zahar pudra, 400 gr iaurt, 100 gr gris, 6-8 linguri gem de cirese, fondant, pentru decor
Dificultate: Medie | Timp: 2h
24 voturi
Mod de preparare
Pentru blat, bate galbenusurile cu zaharul pudra, semintele de vanilie si esenta de cirese.Afauga faina si praful de copt si amesteca bine.Intr-un alt vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi inglobeaza-le in amestecul cu galbenusuri.Toarna aluatul obtinut in forma si da-l la copt 20-30 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa aluatul sa se raceasca complet apoi taie-l in 3, pe orizontala.
Pentru umplutura, pune intr-un vas pe foc potrivit zeama de la litchi, vanilia, zaharul pudra si iaurtul.Dupa ce a au dat intr-un clocot, adauga grisul in ploaie si lasa sa fiarba amestecand continuu pana cand se ingroasa.Inglobeaza fructele litchi din conserva apoi lasa umplutura sa se raceasca.
http://lauradfood.blogspot.com/
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010
Tare dragut.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010
Tare vesel Rila-iepurila, felicitari si mie imi place d-apoi copiilor!
Monica18 , 29 aprilie 2010
minunat! chiar te pricepi, felicitari!!!!
Laura Dachman , 21 aprilie 2010
Peste blat nu am pus crema de zahar ci l-am uns cu gem de cirese :)
mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010
Am revenit cu speranta ca voi gasi raspuns la intrebarile mele,dar...nimic...
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010
Foarte aspectuos , dar si aromat!***** Cand am fost in Malaezia am mancat niste fructe delicioase numite " rambutan" si am vazut la Carrefour si compot; dupa aspect pare ca ar fi aceleasi fructe la care tu le spui litchi?
Alice85 (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2010
Foarte frumos!
Crystyna (Chef de cuisine) , 31 martie 2010
Un iepuras minunat! Felicitari!
mirey (Chef de cuisine) , 29 martie 2010
Foarte frumos,este extraordinar,dar...cam fara sfarsit. Cum ai facut ochii iepurasului?Peste blat e crema de zahar,nu?Oricum,felicitari,dar poate ne dai mai multe informatii.Succes si iepurasul sa-ti aduca si cadouri de Paste!
Adina (Chef de cuisine) , 29 martie 2010
Minuntat! FFFF frumos
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010
Zici ca e un iepuras de jucarie. Splendid.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010
O prezentare de nota 10 cu felicitari,arata superrrrr.Sunt sigura ca este un deliciu.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010
Grozav tortuletul tau....
Sidy (Chef de cuisine) , 23 martie 2010
Sunt sigura ca este delicios tortul tau Laura ! Pacat ca te-ai orit si nu ai continuat cu asamblarea tortului, pentru fetele incepatoare...