Ingrediente
Blatul:, 6 oua, 6 lg. zahar,, 6 lg faina, 2 lg cacao,, zahar vanilat, praf de copt, , Crema alba:, 1 pachet de branza dulce grasa (250 gr.),, 1 ciocolata alba,, 200 gr. frisca Hulala., , Crema ganache de caramel:, 2 ciocolate caramel, 300 frisca Hulala.
Dificultate: Medie | Timp: 2h
5 voturi
Mod de preparare
Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg. Galbenusurile le bateti bine cu un vaf de sare. Se adauga peste albusuri.in faina cernuta adaugati praful de copt si incorporati in albusuri. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos.Puneti o bucata de hartie de copt la fundul tavii in care veti coace pandispanul (26cm). Peretii nu trebuie unsi si nici inveliti in hartie.
Crema Alba:
Punem branza dulce intr-un castron. Adaugam peste aprox 100 gr de frisca lichida si mixam. Adaugam ciocolata topita ,mixam bine si apoi restul de frisca batuta separat si incorporata in crema.
Crema ganache de caramel:
Frisca se pune intr-o cratita pe baie de abur amestecand mereu ca sa nu se prinda si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se da deoparte pana se raceste si se pune apoi la frigider cateva ore, de preferat sa se faca crema cu o seara inainte. Cand e rece se bate bine cu mixerul pana se face o crema spumoasa si groasa. Daca e prea tare se mai pot adauga 2-3 linguri de frisca batuta .
Se taie blatul in doua se insiropeaza si se intinde crema alba. Se acopera cu al doilea blat. Acesta se imbraca in crema de caramel.
Pentru decor am pus putin colorant rosu in putina ciocolata alba.
RamonaA , 16 februarie 2010
bun,bun,bun
violette (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010
Imi plac prajiturile cu caramel, iar tortul tau arata foarte bine! :)
valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010
Super din toate punctele de vedere...