Tort in trei culori

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort in trei culori

Ingrediente

  • Blat :
  • -4 oua (separate)
  • - 1 Lingura de apa
  • - 5 Linguri de zahar
  • - 5 Linguri (cu virf) de faina
  • - 1 lingurita de praf de copt
  • 1 pachet piscoturi
  • 2 creme de prajitura -vanilie
  • 1 crema de prajitura- caramel
  • 1 pachet fructe de padure congelate
  • zahar caramelizat
  • frisca
  • esenta de migdale
  • esenta de rom
  • capsuni,kiwi,mure pentru ornat

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma iar galbenusurile se bat bine cu zaharul si lingura cu apa.Se adauga faina si praful de copt si apoi albusurile spuma invartind usor pina se omogenizeaza.

Se pune hartie de copt intr-o forma de copt tortul si se da la copt.

Se lasa sa se raceasca apoi se taie in doua .

Intre timp se prepara separat cele trei creme.

Cea caramel se amesteca cu zaharul caramelizat si macinat, una de vanilie se prepara conform instructiunilor iar cealalta de vanilie tot conform instructiunilor dar mai adaugam si pachetul de fructe de padure dezghetate.

Pe farfuria pe care vrem sa servim tortul se pune primul blat pe care il insiropam cu sirop de zahar amestecat cu esenta de rom.

Adaugam 2/3 crema caramel iar deasupra punem piscoturile insiropate cu sirop de zahar cu esenta de migdale.

Crema de fructe de padure( 2/3) o punem peste piscoturile insiropate apoi adaugam al doilea blat pe care il insiropam cu sirop de zahar cu rom.

Deasupra impartim vizual partea blatului in trei si ungem cu restul cremelor.Lateral punem crema de vanilie.

Ornam cu fructe si cu frisca.

Tot farmecul la acest tort il au fructele de padure ce dau un gust deosebit tortului !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise