Tort Indiana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort Indiana

Ingrediente

  • Ai nevoie de:6 oua
  • 150g zahar
  • 100g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 plicuri de frisca
  • 450ml lapte
  • 300g ciocolata menaj.

Mod de preparare

Bati energic ouale cu zaharul si vanilia pina ce isi mareste volumul.Adaugi faina in ploaie.Coci compozitia intr-o cratita sau forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina,la foc potrivit.Dupa ce s-a racit tai tortul in 2 parti egale.De la ambele parti de blat scoti miezul,cit mai mult,fara sa-i rupi coaja,astfel incit tortul sa aiba un gol la mijloc. Umpli apoi fiecare parte din blat cu frisca,reconstitui tortul si il imbraci in ciocolata topita pe baie de aburi.

Din aluatul scos din mijlocul blatului poti face 4 prajituri sau o inima astfel:tai din blat bucati rotunde ,apoi unesti 2 cite 2 punind intre ele frisca si le imbraci cu ciocolata:pt inima tai aluatul in forma de inima pui intre blaturi frisca si o imbraci cu ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise