Tort Inima cu frisca, migdale si capsuni

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Inima cu frisca, migdale si capsuni

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua;
  • 5 linguri de zahar;
  • 2 linguri de faina;
  • 7 linguri cu nuca macinata;
  • O lingura praf de copt;
  • un virf lingurita sare
  • pentru crema de vanilie avem nevoie de:
  • 3 linguri de zahar;
  • 350 ml de lapte;
  • 2 linguri de faina;
  • 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon (sau seminte de vanilie daca aveti);
  • 50 g unt;
  • Putina coaja rasa de lamaie.
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml;
  • esenta rom dupa gust;
  • 4 linguri zahar;
  • 1 lingura coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan)
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • cateva capsuni;
  • frisca lichida 200 ml;
  • cateva patratele de ciocolata neagra.

Mod de preparare

Este alcatuit din: blat de nuca, crema de vanilie, invelit in frisca si decorat cu migdale macinate si capsuni.

Mod de preparare:

Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se mai intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.

Siropul:

Se pun la fiert apa cu zaharul, se lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi se ia de pe foc si se adauga esenta de rom dupa gust.

Se lasa la racit blatul si siropul pentru 30 de minute.

Intre timp, putem pregati crema de vanilie pentru a le lasa pe toate la racit.

Crema de vanilie:

Se pun intr-o craticioara: laptele, faina, zaharul si zaharul bourbon, se amesteca bine cu un tel, apoi se pun pe foc mic si se amesteca tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic 1-2 minute apoi se ia de pe foc. Acum se adauga untul, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine. Vom obtine o crema usoara, subtire, lucioasa, care se va ingrosa ca o budinca atunci cand se va raci.

In continuare, se decupeaza blatul in forma de inima, apoi se taie in doua parti si se insiropeaza. Se adauga crema si se asambleaza. Pastrati o lingura de crema si pentru decor.

Decorul:

Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste. Se imbraca tortul in frisca.

Marginile tortului se acopera cu migdale macinate. Puteti presara nuca, in loc de migdale.

Se orneaza cu flori din crema ramasa, frisca si felii de capsuni si se stropeste cu un pic de ciocolata topita.

Se da la frigider inainte de servire.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise