Tort Inima de cafea cu glazura oglinda

Decoratiunile: desenezi formele dorite pe hartie de copt, cu ciocolata topita, decorezi.

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
ridicata
Tort Inima de cafea cu glazura oglinda

Ingrediente

  • blat:
  • 7 ouă,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 3 linguri făină,
  • 9 linguri nucă măcinată,
  • 7 g praf de copt,
  • un praf sare,
  • sirop:
  • 400 ml apă,
  • 2 linguriţe cafea măcinată,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • crema de cafea:
  • 250 g brânză mascarpone,
  • 5 g zahăr vanilat Bourbon,
  • 80 ml frişcă lichidă,
  • 3 lingurițe cacao neagră,
  • 1 linguriță cafea măcinată,
  • crema albă:
  • 250 g brânză mascarpone,
  • 5 g zahăr vanilat Bourbon,
  • 30 ml frişcă lichidă,
  • glazura oglindă:
  • 80 ml apă,
  • 100 g zahăr,
  • 100 ml lapte condensat,
  • 9 g foi gelatină+100 ml apă rece,
  • 200 g ciocolată albă,
  • colorant alimentar galben,
  • decorațiuni:
  • 50 g ciocolată albă,
  • 50 g ciocolată neagră,
  • decorațiuni zahăr,
  • pentru decor:
  • 20 g goji

Mod de preparare

Decorațiunile: desenezi formele dorite pe hârtie de copt, cu ciocolată topită, decorezi și dai la frigider până la utilizare.

Blatul: bați spumă albuşurile cu sarea și îndulcitorul, adaugi gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Torni într-o formă inimă cu inel detașabil, cu foaie de copt. Coci la foc mic spre mediu, 30 min. Lași la răcit.

Pentru însiropat: faci o cafea mai slabă şi lași la răcit, adaugi îndulcitorul.

Crema de cafea: bați cu mixerul frișca lichidă, adaugi mascarponele, zahărul Bourbon, cacaoa și cafeaua.

Pentru crema albă: bați cu mixerul frișca lichidă, adaugi mascarpone, zahărul Bourbon.

Glazura oglindă: pui la fiert, pe foc mic, apa cu zahărul și laptele condensat, amesteci până se dizolvă zahărul. Torni peste ciocolata albă mărunțită, omogenizezi. Adaugi gelatina hidratată în 100 ml apă și stoarsă, omogenizând. Lași la răcit, adaugi colorant.

Montare: tai blatul în două foi, le însiropezi cu cafea, umpli cu crema de cafea. Îmbraci tortul în crema albă.

Decor: când glazura a căpătat consistența mierii, o torni pe tort.

Decorezi cu goji și decorațiunile de ciocolată. Dai la frigider până la servire.

Poftă Bună!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni